Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Thea

Kategori: Thea

Jag har suttit här och gått igenom bloggen lite grann, och märkte att Thea inte har någon egen flik, fy skäms!
Så här kommer en liten presentation av Thea!
 
Proud Pony Glitter Wizard ~Thea~
Efter: Oblivion Abandon All Ships " Wookie"
Undan: Sun-Hee's Blue Moon Rising "Alexa"
http://www.chinesecrested.no/en/registry/122797/Proud+Pony+Glitter+Wizard.html
Född:20140531
Vikt: ca 2,5kg
Höjd: ca 26cm
 
Denna lilla loppa! Verkligen en jätterolig och trevlig tjej att ha och göra med. Glad, busig, bestämd och kaxig. Pratar gärna i både tid och otid. Väldigt tillgiven och framåt, En tuff liten tjej i litet format!
"Jag är ett liten stycke dynamit maskerad till sockerbit"


Helg

Kategori: Allmänt

 
Ja nu har det varit helg igen. Charlie har varit här, eller ja han är här fortfarande och vi undrar när hans matte behagar att dyka upp. Thea och Charlie har lekt och lekt, Thea tycker nog att det är snäppet roligare än vad Charlie gör. I lördags var jag tvungen att åka och fixa ett nytt simkort till min nya telefon(!!!) som jag fick av Jonas. Närmaste telenorbutik var i gränby, där jag aldrig vatt innan. Redan när jag kom dit ångrade jag bittert att jag ens åkt. Helg efter löning och innan påsk, kan säga att jag inte var ensam där direkt. Seriöst så ogillar jaag folkmassor mer och mer, ibland är det absolut trevligt att gå på stan, men om jag inte måste så slipper jag helst.
 
På Thea fronten har det inte hänt så mycket nytt. Hennes syskon har ställts ut men mycket bra resultat i helgen. Jättekul! Thea har lärt sig ett nytt trick, puss, så nu ska vi nog börja träna lite mer. Liksom Nova så har det tagit tid för Thea att ens kunna fokusera och lära sig något. Så det har fått ta tid! Jag har inte haft tålamodet att träna en hund som kan fokusera i en halv sekund, så vi har väntat och nu har det börjat hända saker i den lilla valnötshjärnan ;)
Vi har anmält oss till en rallylydnadskurs som börjar om ca 2v, i kursavgiften ingick det även tävlingsavgift till klubbens rallylydnadstävling! Ska bli jättespännande! Hennes följsamhet blir bara bättre och bättre så jag har höga förhoppningar på kursen. Dock kan det bi väldigt svårt med platsliggning då hon vägrar att lägga sig på golvet utan filt, men vi får väl se hur det går! :)
 
Denna veckan har jag påsklov! Så jävla skönt. Har dock JÄTTEmycket att plugga då jag har tenta den 21, ja det är långt dit, men jag har som smått börjat och jag kan säga att det är MYCKET jag ska kunna tills dess. Vi får ha kursboken med på tentan (vilket jag fortfarande tycker är konstigt) men jag måste ju ändå ha grundläggande förståelse för det mesta. Jag har satt upp som mål att sammanfatta lärandemål från minst 2 föreläsningar per dag, det är ca 5-10 stora frågor på varje så det ska ju inte vara omöjligt. Några långa promenader ska jag försöka få in med, varken Thea eller jag är sådär jättesugna att gå ut i detta gråmulna tråkiga väder men vi får väl se!
 

Utställning Strängnäs

Kategori: Allmänt

Igår var vi på utställning & årsmöte med rasklubben.
Värmde upp med Thea och det kändes jättebra, hon gick helt ok. Men märkte att ju längre vi var där, dessto surare blev min lilla primadonna. Skulle bara sitta hos husse och ville bara vara med så länge det regnade godis. In i ringen, Thea var inte jätteglad, men gick väl helt ok. På bordet gick det jättebra, trots att vi stod där skitlänge. Utställningen resulterade i ett Good, vilket jag ärligt inte är nöjd med. Var enligt min mening många hundar som fick väldigt konstiga resultat, många excellent som delades ut till höger och vänster. Klart jag är medveten om att min räka inte är en excellent hund, men Good? Kom igen.. Nu lägger vi utställningen på hyllan tills Juli då det är utställning i vackra Ronneby Brunnspark. Tills dess, gödning och kroppsbygge!
Som jag alltid säger, hon är finast i mina ögon oavsett! Men jag vet att hon inte kommer gå hem på tävlingar fram över, så varför slänga ut pengar i onödan?
Nu satsar vi på rallylydnad istället!
Här är några bilder från utställningen, tagna av Jossie!
Kritik:
Proud Pony Glitter Wizard
Juniorklass
"Feminim liten tik. Bra huvud och uttryck. Tillräcklig hals och förbröst, tillräcklig kropp för sin storlek. Något välvd i sin överlinje, brant och lite låst i korset. Tillräckligt vinklad. Bra crest och smidig hud. Kunde med fördel haft ett nummer till av allt. Rör sig underställt, behöver mer stabilitet"
Domare:Åke Cronander
Good
 
Tycker kritiken är mycket bra, för allt stämmer och det är saker jag är mycket väl medveten om.
Men vänta bara, kommer hon inte sopa bana på utställning så kommer hon garanterat göra det i något annat! :)