Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Vilken jävlig dag det blev!

Kategori: Allmänt

Vilken jävla dag. Ja det menar jag inte på något positivt sätt, eller ja det var trevliga element inblandade också men även en mycket otrevlig sak. Lillebror skulle skjutsas till jobbet, sedan lunch på mitt gamla jobb och tillsätt hem till syster för att vattna hennes blommor. Trodde jag iallafall. Hann vattna blommorna i köket och hallen o sedan gick jag till vardagsrummet och slog ett öga på altanen. Där låg en svart katt på en stol. En som sökte skydd för regnet tänkte jag en sekund. Knackade på rutan för o försöka skrämma bort den, ingen reaktion. Fan tänkte jag, nu ligger det en död katt på min bortresta systers altanen, vad gör jag nu? Öppnade försiktigt dörren och kattens öra rörde sig. Ringde min syster och informerade samtidigt som jag hämtade en handduk i badrummet. Smög ut på altanen, katten rörde sig inte ur fläcken, slängde handduken och greppade tag. Katten var så mycket mindre än vad jag trodde så den gled nästan ur greppet. Men in i hundburen kom den tillslut, vilken tur att den var kvar i bilen. Ringde både veterinär och polis och fick svaret att åker du till veterinären så betalar du det själv. Ja vad skulle jag göra, katten såg ju verkligen inte kry ut och hade en ful skada i ansiktet. 
 
Jag åkte och det tog en stund innan katten kom in. Som tur väl hos en veterinär jag träffat innan och verkligen har förtroende för, riktigt duktig kille. Det konstaterades att katten förmodligen blivit påkörd då hela kraniet på vänstersida var tilltryckt, nosen skev, ögonlocket hängde. Skadan var inte ny och hade läkt helt men tyvärr hade det läkt fel och katten hade svårt att öppna munnen.  Den var så mager så mager och hade förmodligen inte ätit ordentligt sen den skadades. 
 
Hade under tiden fått tag på kattkommando syd i hopp om att dom kunde hjälpa till med kostnaden för avlivning av katten. Det kunde dom inte och det blev ett jäklar liv över att jag ville avliva den då dom rehabilitera alla katter. Dom ville bland annat att jag skulle ta hem den, mata den och sedan skjutsa den till en veterinär 12 mil bort. För mig var det onödigt lidande för katten. Visst är det jättebra att dom finns, men man kan omöjligt rädda alla! Och ibland är det bättre att avsluta deras lidande. Katten hade förmodligen inte fått ett bra liv och hade behövt omfattande operation i ansiktet för att kanske ens kunna äta ordentligt. Det var inget jag ville bekosta och utsätta denna stackars katt för. Då var jag en dålig människa och det blev ett jäklar liv ifrån katthemmets håll. 
 
Men katten fick somna in och jag får betala fakturan. Jag tycker ändå att det var rätt beslut att ta då den var i så dåligt skick. Så tacksam att jag hade en kunnig och saklig veterinär som bistod mig under detta! 
 
Här kommer en bild på den stackars katten. Nu lider den inte längre. 
 

Kommentarer

  • Gia säger:

    Och den ville dem rädda. Fy fan vad ont den måste haft! :( Rätt beslut där gumman!

    2015-07-02 | 06:46:50

Kommentera inlägget här: