Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Skav och sår

Kategori: Allmänt

Förra veckan var jag hos vetten med Thea då hon fick  sår på hasen, fram och vid vulvan som inte ville läka och varade sig. Har många gånger påpekat på dagis att det är viktigt att hålla Thea torr och hon har alltid extra kläder med sig. Ny overall och blött kunde mycket väl ha bidragit till skavsåren. 
Thea var hemma en vecka och såren förutom det på hasen läkte fint. Hon vill gärna pilla upp såret så hasen har haft en linda på sig och läkt väldigt fint. Igår var Thea återigen på dagis och hon hade en overall utan sömmar med sig, men när jag hämtade henne så märkte jag att hon var lite lite röd på frambenet. Fasen tänkte jag, tvättade av det. Idag skickade jag med en tunn kortare overall och ett tjockt täcke och sa att detta ska hon ha på sig. Ska hämta Thea och hon har precis kommit in efter promenad. Inte hade hon på sig det jag hade sagt. Blir lite irriterad men går hem ändå. På tåget ser jag hur röd och sårig hon är på frambenen. 
Uppenbarligen har hon riktigt omtålig hud, men seriöst?  Såhär ska hon inte behöva se ut! 
Utställning på lördag men självklart är det bara ju inte bara därför jag inte vill att min hund ska ha sår på sina ben. Jag blir bara så jäkla irriterad att personalen inte ens märker att hennes ben är helt röda eller ens nämner nåt. Sist var det ett riktigt skavsår och det hade dom inte heller sett.
Jag betalar jävligt dyra pengar för att ha min hund på dagis och med det har jag vissa förväntningar.  Min hund ska vara i samma skick när jag lämnar och hämtar. Skulle något ha hänt eller så så förväntar jag mig att personalen har hyfsat koll på hundarna och kan meddela ägaren om detta.  
Jag är inte nöjd helt enkelt.  Speciellt inte när jag vet hur bra ett Hunddagis kan funka. 
 

skitdag

Kategori: Allmänt

Ja idag är faktiskt en jävla skitdag. telefonpå sjukt dåligt humör. Kemi alldeles för många timmar per dag. Hemma sent och helt slut i huvudet. Fyfan vilken jävla termin det kommer bli. Uppe på allt är vi helt panka,  redan innan den första dagen i månaden.  Ahja det går ju att lösa. Resten är det ju lite värre med. Gick hem lite tidigare från skolan,  tanken var att plugga hemma.  Slog upp böckerna och bara kände hur lite min hjärna var med.  Fuck it. Nu ligget jag och thea såklart under filten på soffan. 
Pratade men farmor och farfar igår på telefon. Farfar är dement och ja det har väl smygit sig på men gått snabbare och snabbare på sista tiden. Bägge är skröpliga och gamla och huset ör minst sagt inte anpassat för gamla orörliga människor.  Farmor tyckte att det var jobbigt att hon måste hjälpa farfar med allt. Men som hon sa innan vi la på, har jag överlevt andra världskriget när bomberna föll så ska jag nog överleva det här med. 
Så egentligen ska jag ju inte klaga.

OJ vad tiden går!

Kategori: Allmänt

Long time no see.
Julen och nyår spenderades hemma på ön hos mamma och pappa.
Härligt att vara hemma bland familj och känningar.
Hann träffa de vänner jag värderar högt, (förlåt om någon känner sig utesluten därifrån)
Julen var lite smått hysterisk med barn överallt kändes det som. Thea har väl varit sådär nöjd med det hela. Lugna barn går väldigt bra. Men hysteriska barn (nämner inga namn) är det lite värre med. Hon tycker det blir lite jobbigt med hög ljud nivå och att få inte vara ifred. Hon har liksom inte kommit till ro och har därför inte ätit ordentligt på 2 veckor. Jag som kämpade innan jul med att få upp henne i vikt, och nu är hon tillbaka igen och vill inte riktigt äta hemma heller. Men här hemma blir det inget pjoskande, maten i skålen är den som erbjuds och jag hoppas att hon börjar äta som vanligt snart igen.
När vi var ute på landet så var ju förhoppningen att kanske gå lite fler o längre promenader än vanligt. Kan säga att det blev verkligen inte av. Men Thea verkade ganska nöjd på det planet ändå.
2veckor gick sjukt snabbt, hade gärna varit hemma lite längre! På onsdag drar verkligheten igång igen, känner mig allt annat än redo.