Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Thea-aka Prickigkorven

Kategori: Allmänt

Thea har sedan en tid tillbaka haft utslag och klåda. Första omgången kom det i princip bara några stycken på frambenen som försvann av sig självt. Denna gången är det lite överallt och har bara brett ut sig mer och mer. För 3 ½ vecka sen var vi hos veterinär nr 1 som misstänkte ringorm. Hudskrap togs, behandling sattes in och det blev snarare sämre än bättre. Provsvaret kom i torsdags- inget spår av ringorm i provet. Hydrokortison har också använts på de värsta prickarna, 10dagar utan resultat. Jag misstänker någon form av allergi. Nästa steg är att gå till en hudspecialist. Ringde till Ultuna, som hade 3 månaders väntetid. Så länge vill inte jag vänta. Thea ska ju bli bra!
De ställen jag hittat som har utbildade dermatologer är djurakuten i stockholm samt en veterinär i västerås.
Har ni läsare några tips på hudspecialister i närheten av Uppsala/Stockholm/Gävle så skriv gärna! Har ni andra erfarenheter av utslag/klåda, skriv! Min pärla ska ju bli frisk!

Smått & gott

Kategori: Allmänt

Tiden går som vanligt oerhört snabbt och jag har varit väldigt dålig här på bloggen, trots att jag mest går hemma och skrotar. Kan ju kanske vara lite av problemet, varenda inlägg hade ju varit lika tråkigt ;)
Men men lite har det allt hänt.
Den 8e augusti var det KM på klubben, jag hade bara anmält oss till blåbärs hoppning agility, dvs bara tunnlar och hopp. Veckan innan tränade vi som attan på hopphindren och det där att följa armen och svänga, vilket hon tillslut fixade galant! Drag på tunnlar och balanshindren är inget vi direkt behöver öva på, det är ju det roligaste som finns enligt Thea.
Tävlingsdagen. Okej jag hade faktiskt sett framför mig att blåbärsagilityn skulle vara typ en raksträcka eller max en ellips med några hinder. Tji fick jag. Tolvhinder och ett långhopp, som vi inte hade tränat på. Fasen tänkte jag, hur ska detta gå. Reglerna var lite mjukare dock, tjuvstart räknades inte och man körde banan 2gånger. För enkelhetens skull valde jag att ha Thea på vänster sida genom hela banan, eftersom det är något hon är van vid från både rally och utställning. Det gick verkligen över förväntan! Jag kunde skicka henne på vissa hinder, bara det liksom. Någon vägran blev det då jag var otydlig vid tunnelingången och sedan höll på och springa på henne vid nästa, men jäklar vad duktig hon var! Så duktig att hon vann blåbärsomgången och fick pris!
 
När vi ändå hade lågan uppe så körde vi även agilityloppet som var en lite förenklad klass 2bana. Vi skippade slalomet då vi bara övar med 2 pinnar än så länge. Även där gick det jättebra förutom vippen som blev lite läskig i så hög fart.
 
Senare ställde vi även upp på rallylydnaden som var en kombinerad nybörjare/fortsättningsbana och kammade hem 32poäng, som jag är supernöjd med. Målet var att bara ha kul på banan, vilket vi nästan hade hela tiden.
Min loppa kan när hon vill!
 
På min födelsedag var vi på furuviks djurpark, så fin lummig miljö! Thea var ju såklart med!
Djuren och maten var väl kanske sådär, men det var en väldigt mysig utflykt! Därefter åkte vi och köpte min present, ett nytt objektiv! Jag måste ha varit jäkligt snäll som fick en sån fin present.
Dvärg silkesaporna var helt fascinerade av Thea! Tillslut satt alla fyra i buren precis som den här lille krabaten gör!
 
Thea, ja vad mer ska vi skriva om min loppa. Hon har fått utslag som inte direkt velat ge med sig. Vi har tagit hudskrap för svampodling, än så länge visar den på ingenting men slutgiltligt resultat borde komma senast fredag. Tills dess går hon på medicin varje dag, medicinskt bad varannan dag, salva 2gånger om dagen och smörjes med kokosolja 2 gånger om dagen för att huden inte ska spricka. Så vi har att göra kan man säga. Just nu tror dom inte att det är något utifrån som har orsakat detta, dvs inga parasiter eller svamp. Men först när vi fått provsvar kan vi utesluta och gå vidare. Vi själva tror att det är allergi av någon form. Det enda
postiva är väl att lägenheten aldrig har varit så här ren och välstädad ;)