Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

fattig student

Kategori: Allmänt

Ja nu var det som sagt helg igen. I fredags var det pengar in på kontot och kan ärligt säga att dom nu är slut.
Vissa saker var nödvändiga denna månaden. Medans andra var mindre nödvändiga.
Thea skulle ha mat och fick testa en ny sort, Pure Naturals som innehåller mer kött (eller ja animaliska produkter iallafall) än proplan då hon blivit så himla finnig.
Matte skulle ha nya inlägg till sina skor, 650kronor bara där.
Nya kursböcker behövde köpas, hittade dom begagnade men landade ändå på 300 spänn per bok. Lite kläder inhandlades, inte nödvändigt men ibland känns det som man har noll att ta på sig.
Thea fick även en ny sele, och ett begagnat vintertäcke. köpte även tyg för att sy overaller.
Dagisavgiften betalades in, rena rånet.
Flygresa hem bokades. (mindre nödvändigt men har sån j*kla hemlängtan!)
Fick ett par skor av mamma nu när vi var i stockholm, och som grädden på moset så kan jag absolut inte ha dom. Det är få skor jag kan ha, fel skor ger mig brutalt ont i både fötter och knän. Tyckte dom funkade bra när jag testade dom, men efter att ha gått i dom några gånger så har jag fått skitont. Så nu försöker jag sälja dom och får försöka hitta nya skor. 
Ångrar lite att jag dessutom mitt upp i allt köpte en jacka i skolan.
Behöver dessutom ladda på mitt busskort igen.
Jag kände mig jävligt rik i fredags, idag känner jag mig jävligt fattig istället.
Men så är et att vara fattig student!

Thea

Kategori: Allmänt

Ja vad ska man säga om denna lilla varelse egentligen? Hon är söt som socker. Hon pratar mycket. När hon är glad låter hon asförbannad. Hon gillar att köra in tassarna i ögonen på en och gör det så fort hon har chansen. Hon gillar att sitta på ens axel. När hon vill ha närhet är det helt på hennes villkor. hon gillar att bli kliad av husses skäggstubb. Ibland undrar jag om det här verkligen är en hund. Spekulationen är att hon är en förklädd katt, en katt i ulvakläder. Men hon är helt ljuvlig.
 
 
I söndags var vi på en inoffare i Gävle. Vi var där efter tolv och jag hade hunnit på lite panik över tiden. Helt obefogat kan tilläggas. När vi väl var på plats var nummer 29 i ringen, och vårt nummer var 73. Yihoo. Husse ville åka hem redan där. Men vi satt där, Thea tittade en stund för att sedan sova.I lite drygt 2h. Sen sprang vi runt lite på lydnadsplanen, värma upp, öva fritt följ. Där kändes det helt okej. Vi gick även runt ringen och alla hundar, det gick väl helt okej. Men fasen vad busig hon var! Hon skulle springa, hoppa och tramsa hela tiden. Så gissa hur det gick i ringen? det var hopp och studs, blandat med tvärnit. Men hon gick ju framåt nästan hela tiden iaf, så det får jag väl vara nöjd med. Bordet gick sådär, hon stod still men var lite som en mask. Kritiken var väl helt okej. Att hon har ett utmärkt huvud, utmärkt uttryck, tilräckligt bröst och ok vinklar bak. Men ett välvt kors. Och att hon behöver mycket mer ringträning. Så nu blir det nog inga utställningar på ett tag. Men vi ska öva öva öva. Men visst är det retfullt när syskonen vinner åt höger och åt vänster.
 
 
Igår var vi hos Camilla och Niklas som äger Dennis, Theas brorsa. Dom busade, busade och busade, I 3 TIMMAR, Runt runt runt. Dom hade skitkul! Blev dock lite bråk när vi skulle försöka fånga dom på kort, godis och dom två blir ganska mycket gnabb. Men men. Det var jättetrevligt (som vanligt) och Camilla bjöd på jättegod fika!
 
 

Lite tankar..

Kategori: Allmänt

Mina tankar har gjort mig en väldigt stor otjänst de senaste dagarna. Jag har svårt att fokusera på saker jag borde fokusera på. Oftast glider dom bara iväg i en riktning jag faktiskt inte vill tänka på.
Tror det spökar i mitt huvud. Något ligger där och är undantryckt, som inte fått något slut än och kan inte lämna min hjärna.
Nemi och Nova spökar titt som tätt. På föreläsningar har det börjat tåra sig ordentligt. Speciellt nu när så mycket undervisning har handlat om slakt, avlivning och människa-djur relationer.
Ibland helt utan anledning så dyker tankarna och bilderna upp. har känt mig så sjukt nedstämd på grund av detta. Det är ofta inte dom trevligast bilderna som dyker upp. Det är allt blod i lägenheten, det är Novas sista andetag, Nova indränkt i blod och Nemis sista suck. Det är så jävla jobbigt! Det tär på mig.
Skuldkänslor som jag inte trodde att jag hade. Allt har liksom fått gå så snabbt.
Jag menar inte att jag ångrar varken Thea, flytt eller att börja skolan. Men om jag säger såhär så gör det inte allt lättare. Tro mig jag har sörjt mina vänner, men har jag verkligen bearbetat det här tillräckligt? Jag tror min hjärna spelar mig ett spratt. Jag överväger verkligen att gå o prata med någon, men vem ska ta mig på allvar? Jag är deprimerad för att mina hundar har gått bort. Men är det verkligen allt? Jag saknar min mormor, jag saknar min familj, mina vänner, min stad.
När man väl börjar tänka så så är det så jävla mycket jag är missnöjd med. Ärligt.
Måste nog försöka få en rätsida på det här.

18oktober

Kategori: Allmänt

Idag är det den 18oktober. Idag skulle världens bästa mormor fyllt 81år. Men för 7månader sen så orkade mormors hjärta inte slå mer. Tänker ofta på mormor. Ibland får jag för mig att ringa henne, för att fråga något som bara mormor kunde svara på. När jag kommer på att det inte går att ringa, så blir jag lite ledsen. Hon var ju helt enkelt världens bästa mormor. Mormor gjorde allt för att alla runt omkring henne skulle vara glada. Det var sån hon var helt enkelt. Tänker ofta på alla historier och sagor hon berättade för oss när vi var små. Hur många kakor vi har bakat och hur många kroppkakor vi har rullat.
Jag tänker på den där påsen med mariannekarameller som las på hennes kista i kyrkan. Det var hennes favoriter, mormorgodisar som vi kallar det.
Hur glad hon blev när hon inte själv kunde gå på marknad och jag köpte marknadsgodis till henne.
Mormor, du saknas mig <3
 
 

Dagisångest

Kategori: Allmänt

På onsdag börjar husse "jobba" i Stockholm. Lite snabbt så fick vi försöka hitta en dagmatte eller dagis till Thea. Fick två svar på dagmatte och har varit på ett dagis. 
Dagiset var väl egentligen helt ok. Det var rent o snyggt o hundarna verkade ha der bekvämt i sina rum. Men jag blir ändå liksom lite ledsen när jag tänker på att Thea isf ska vara där nästan varje dag. Hon fick plats i en grupp med 6andra småhundar i ett gemensamt rum. Så sett var det väl bra. Men dagiset erbjuder endast promenader och annars sitter hunden i sitt rum. Självklart ska jag försöka se till att hon slipper vara där hela dagarna om det går att lösa på annat sätt. Visst det är många fördelar med dagis, hon har en abslolut given plats, hon umgås med andra hundar, det är lätt att ta sig dit  . Husse tycker absolut dagis, men jag är mer kluven. Ska träffa en tjej idag som isf kan ha Thea hemma hos sig. Nackdelen där är att jag måste köra någon mil o lämna thea innan jag tar tåget. Fördelen är ju att det blir mer på Theas villkor, hon kan gå undan om hon vill. Den här tjejen är även utbildad instruktör och har en jättestor gård. Nackdelen är väl också att hon har två gigantiska hundar.  Jag är kluven och måste bestämma mig typ idag då Thea isf ska skolas in redan på måndag. 
Uscha...

utställning jälla!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på inofficiellutställning på jälla naturbruksgymnasium.
Klockan var ställd på kl6, men Thea skulle minsann inte gå upp. Dumheter muttrade hon o låg kvar en stund till. Sen var det dags för sista finputset och ännu ett bad. Fin blev hon må jag säga. Är jättenöjd med biltemas lilla trimmer!
Vi kom till och med iväg och tid, det händer inte så ofta.
Thea har ju aldrig vatt på utställning, så ville vara där i god tid så hon hann vänja sig med allt. Det var skitläskigt sa hon! Hundar överallt! Och högljudda var dom också!
Det tog jäääkligt lång tid. Hade beräknat att vi skulle va i ringen innan tio. Tror vi var inne halv tolv.. Men väl i ringen var det inte lika läskigt, när hon väl går så går hon jättefint och glatt, men stundvis ville hon inte alls. Bordet gick överraskande bra, hon stod där o domaren (som för övrigt var jättebra) tog god tid och kände igenom hela Thea, helt utan protest.
Jag är nöjd över Thea. Kritiken var jättefin, förutom att hon tyckte att hon har dåligt kors och tar korta steg bak, men hon är ju bara 4månader och mycket kan hända. Fick dom tipset att träna med klövjeväska och benmanschetter, och det är ju värt att testa när hon är tillräckligt stor för det. Domaren tyckte att det var kul att se en RIKTIG chinese crested som faktiskt är både liten och väldigt naken. Så domaren tyckte att HP skulle hon minsann ha!
Kritik:
"Liten feminin tik med mycket bra proportioner. Sött huvud, fina öron och ögon. Utmärkt nosparti, bra hals och front. Välformad bröstkorg. Brant kors i övrigt normala vinklar bak. Står och går med utåtvridna framtassar. Utmärkt hud, korrekt behåring. Rör sig med kort och underställt steg bak, höga frambensrörelser men uppvisar ändå mycket viktiga rastypiska detaljer. Utmärkt temprament"
Domare Sara Nordin
Jag är jättenöjd! I mina ögon är hon ju bäst, och hon kan utvecklas. Så nu kör vi på!
Så här värmer man upp i ett kallt ridhus!