Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Dag 7-Hundsport

Kategori: Allmänt

Jag och Nemi har testat på lite av varje. Spår, lydnad, agility. Spåret passar Nemi, medans jag tycker det är lite tråkigt. Agility passar mig, men inte Nemi. Men nåt jag vill testa på med henne är rallylydnad och rallymix! det låter jättekul och jag tror att det skulle passa oss. Freestyle tycker jag med verkar väldigt kul, men kanske mest för skojs skull. Drag är något jag hade velat prova på "riktigt". Jag är ute och springer med Nemi ibland med dragsele och dragbälte, men det hade varit så kul att testa på riktigt. tex kickbike eller kanske tom släde eller pulka. Vi får helt enkelt se vart vi hamnar med min stora höna :)
Nu snart drar iaf agilityn för Nova igång. och jag hoppas hoppas hoppas att hon gillar det lika mycket som  jag gör.
så småningom hoppas jag att få tävla på tävlingar där jag annars bara har varit funktionär!
Utställning räknas väl kanske inte till hundsport, men det har jag verkligen börjat gilla. Nova är lite blyg än så länge, men hon gör ganska bra ifrån sig i ringarna :)
 

Dag 6-Renras eller blandras?

Kategori: Allmänt

Detta är ju som sagt ett väldigt känsligt ämne. Och jag tycker inte att en renras är mer värd än en blandras. Men då jag har en av varje variant så kan man ju göra vissa jämnföringar.
Blandras: Ofta är inte individerna man avlar på fullt hälsokollade. Tex inte höftröntgade, armbåge, ögonlysta. Man har alltså oftast ingen aning om vad man för vidare. Oftast går på man att dom ser bra ut, men kanske inte alls är menade för avel med tanke på tex mentalstatus eller hälsostatus. Nemis föräldrar är inte kollade på nåt sätt, och så här i efterhand var det kanske inte så smart att köpa en valp med en sån "stamtavla". Men jag förstår verklige hur svårt det är, man hittar en söt valp på en annons på blocket och åker dit och köper den utan att tänka på varken hälsa eller psyke. Vissa menar att det finns "seriös" blandras avel, men vad är det för seriöst att blanda hundar som inte är menade att blandas med varandra? Bara för att dom är söta så tror man att man kan korsa dom med varandra? Lästa nygligen ett arbete om alla dess "custom-breeds" däribland labradoodle som sägs vara den bästa kombinationen. Men nu har det spårat ut tycker jag. Man kan hitta annonser på blocket, det sjukaste jag sett var amstaff/dvärgpudel, där man skyllde på tjuvparning. Men det är enligt mig inte ok! Löper din hund så har du det yttersta ansvaret att se till att det inte blir några oönskade parningar. och tycker man att detta är jobbigt så borde man kanske överväga att kastrera sin hund?Enligt mig har detta spårat ut totalt, och det är inte sällan man ser både 5 och 6vägskorsningar. Nu tycker jag självklart inte att dessa hundar inte ska få finnas, de finns redan och det är inte deras fel. Men det kan bli problem och nånstans måste gränsen dras.
 
Jag föredrar alltså renras. avelsdjuren ska vara hälsokollade och de ska vara lämpliga för avel. Ofta, är uppfödarna seriösa och kan mycket om sin ras. Sen vet jag ju att alla uppfödare inte är seriösa, och detta tyckte jag ska kontrolleras bättre.
 
Men sen tycker jag också så här: Blandras eller renras är lite skitsamma. Det det hänger på är den som håller i kopplet. Att ha hund är inte en mänsklig rättighet och det borde det inte vara heller. Långt ifrån alla borde få ha hund. Det kanske är här man ska börja? Inför ett hundkörkort, se till att alla går på diverse kurser som finns där man lär sig om vad det innebär att ha en hund. Sen kanske vi kan börja diskutera blandras eller renras. Men allt hänger ju faktiskt på oss. Det är vi själva som i grunden är problemet till det mesta runt omkring oss!

Dag 5-Andra husdjur i mitt liv

Kategori: Allmänt

Djur har jag alltid haft, så under åren har det ju blivit några stycken.
Familjens allra första djur var katten Smulan. En tigrerad, ganska sur, stor hona. Jag kommer ihåg att lillebror lärde sig krypa när han kröp efter Smulan. Smulan fick en hjärnblödning och dog när hon var 19.
Under tiden hade vi även katten Nick som var min storebrors katt. En sommardag så bestämde sig min 3åriga lillebror att se om Nick kunde simma. Han kastade därför i katten i familjens pool. Trots att jag bara var 5 så kom jag ihåg det som det var igår. Man tycker ju att en katt iallafall borde göra ett försök till att simma. Men icke, inte Nick. Han skönk som en sten till botten. Ja detta var ju inte så genomtänkt, då ingen av oss kunde simma. Så vi gick in och hämtade vår storebror som efter en stund försto vad vi hade gjort. Han hoppade i och drog upp denna stackars halvdränkta katt. Sen den dagen, och i resten av hans liv hatade Nick Anton. Fastän Nick fick flytta till våra föräldrars vänner så stämmer det verkligen katter är långsynta varelser.
Sen kom marsvinet Teddy, en röd strävhårig teddymarsvin. Senare kom även kaninen Nisse som jag köpte på djurparken där jag "jobbade" när jag var liten. En svart och vit liten kanin som var så söt. Menn han växte och blev större, o större o större. Ca 4kg kanin blev han tillslut. Nisse var en speciell kanin. Sina första år levde han ute i en bur. Tills en dag då han bara var borta. Vi hittade honom inte nånstans. det blev vinter men fortfarande ingen Nisse. Så, ett år senare så berättade min lillebror att han hade sett honom. Hos en av grannarna! Efter detta fick han bo inne i gamla köket, där han fick springa fritt. i början hade vi en honkanin, Ninis, också, men hon fick cancer och fick tas bort. Senare fick han även marssvinskompisen Birger, som fick kvalster och dog :( Nisse blev 10år och då fick även han cancer och togs bort. Jag har även haft 15
tamråttor. De första var Dogge och Chip, 2 hanar trodde vi tills vi en dag hade 13st! Vi behöll en unge, Lilleman och Dogge. Lilleman blev 2 år och dog och Dogge fick 2 nya kompisar, Sigge och Sotis.
Jag hade även 2 degusar.
När lillebror fyllde 15 fick han en kattunge som hette Göte. Detta var den roligaste katten jag nånsin träffat. Han pratade gärna och hela tiden. Han följde mig som en hund varje morgon till bussen, som han ironiskt nog blev påkörd av när han var 2.
Vi testade även att ha en kattkompis till Göte, jätten Tjockis. Men det funkade inte så Tjockis flyttade vidare och jag tror han bor där och mår bra än idag.
Jag har även varit medryttare på en del hästar, bland annat min fina Fame!
 

Dag 4-Min första hund

Kategori: Allmänt

Min första hund är min fina Nemi. Min chokladbruna kramgoe amstaff/pitbull på 3år.
När jag var liten så tjatade jag och tjatade men det resulterade inte i en hund. Då ville jag ha en boxer. Istället fick jag va med grannens curly retriver, mosters golden retrivers, morbrors labrador reteriver och farfars golden retriver. Egentligen kanske lite konstigt att jag inte ville ha en retriver? Men åter till Nemi, för att läsa mer om henne, läs här ett tidagare inlägg---->http://elinnemi.blogg.se/2014/february/dag-2-presentera-min-hund.html
Ja vad ska man säga om henne? Hon är vacker som få, alltid på bushumör, älskar sol och grisöron, hatar dammsugaren och främlingar. Här kommer lite bilder på min höna istället :)
 

Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Kategori: Allmänt

Även om Nemi är blandras mellan amstaff och pitbull så väjer jag att skriva fakta om Amstaff. Här kommer en rasbeskrivning från skk.

American staffordshire terrier

Historik: Rasen härstammar från pitbullterriern, som i sin tur antas ha uppstått genom korsning mellan bulldogg och terrier på 1800-talet. Även om rasen har en historia som kamphund, har den sedan den erkändes som självständig ras av Amerikanska Kennelklubben 1936 istället avlats för egenskaper som gör den till en bra familjehund. Namnet har den fått på grund av sitt nära släktskap med den engelska staffordshire bullterriern.

Användningsområde: American staffordshire terrier är en mycket social och trevlig familjehund, hos en familj som har den tid och det intresset som krävs för att uppfostra och tillfredställa den. Den fungerar även bra till t.ex. spår och lydnad.

Hälsa: Det är i stort sett en frisk ras. Det vanligaste förekommande problemet är hudåkommor som klåda, utslag, röda tassar och allergier. Även Hd/Ed förekommer.

Egenskaper / Mentalitet: Amstaffen ska vara stabil, glad, orädd och envis och utstråla livlighet, mod och självsäkerhet. En skygg eller rädd amstaff är mycket otypisk. Det är en väldigt social, nyfiken och förarvek hund och tycker därför om att vara med där det händer saker. Det är sällan den missar något som händer i omgivningen. Den har ett stort behov av närhet till människor. Rasen kan av en del uppfattas som påflugen och brötig. Rasen underkastar sig mycket sällan andra hundar.

Storlek och utseende: Mankhöjd för hanar är 46–48 cm och tikar 43–46 cm. Vikten för hanar är 28-33 kg och tikar 19-25 kg. Alla färger förekommer. Den ska ge intryck av stor styrka för sin storlek. Balans mellan styrka och smidighet är av yttersta vikt.

Pälsvård: Rasen har en kort päls som är mycket lättskött.

Övrigt: En amstaff passar bäst hos en hundkunnig person. Den kräver en fast och konsekvent uppfostran. Att gå på kurs rekommenderas starkt. Med tanke på rasens bakgrund måste man som ägare vara extra ansvarsfull och visa stor hänsyn mot sin omgivning.

Fördelarna med amstaffen är att den är mångsidig, lättlärd, familjekär, lätt pälsvård och glada!
Nu tänker jag inte på nåt sätt koppla min hunds beteende till hennes ras, utan här är en beskrivning över hur hon faktiskt är.
Nemi är ju dock en väldigt speciell hund. Hon är ganska osäker och rädd, detta tror inte jag är något rasbundet. utan det är hennes erfarenheter och bakgrund som har gjort detta. Hon är dock väldigt påflugen och bufflig, när nån hon känner kommer så ska hon upp i ansiktet, sitta i knät och hela tiden få uppmärksamhet. hemma ligger hon helst i sin egen hörna men kan komma o lägga sig i knät när man tittar på film. Hon underkastar sig hundar hon känner, spec när det är snygga hanar.
Nackdelen med Nemi är ibland hennes storlek och hennes styrka. Hon är så jäääkla stark och så envis! hon är pang på gröten och belöningen ska helst komma innan tricket är utfört.
Men bättre sängvärmare och pussare får man leta efter!
 

Chinese crested dog

Historik

Rasens ursprung är något oklar liksom släktskapet med andra hårlösa raser. Hårlösa hundar lär ha funnits i Kina redan under Han-dynastin (206 f.Kr–220 e.Kr.) och rasen beskrivs i kinesisk litteratur på 1400-talet. Chinese crested dog ställdes ut i Storbritannien i slutet av 1800-talet men försvann sedan. På 1960-talet återintroducerades rasen från USA där ett fåtal uppfödare hållit rasen vid liv. De första hundarna importerades till Sverige 1972.

Användningsområde

Rasen lämpar sig mycket bra som sällskapshund. Den förekommer framförallt på utställning, men den tycker också om olika former av aktiviteter såsom agility och freestyle. Även på lydnadsprov och i bruksgrenar av olika slag har rasen visat framfötterna.

Hälsa

Det har förekommit en del ögonproblematik, vilket rasklubben arbetar mycket med. Procentuellt är det en liten del av hundarna som är drabbade. På unga hundar kan den nakna varianten drabbas av en del acne och på denna variant förekommer ofta avsaknad av flera tänder.

Egenskaper / Mentalitet

Rasen ska vara gladlynt och aldrig ilsken. Den förekommer i två olika varianter en naken och en pälsad (powder puff). Båda varianterna föds i samma kullar och tävlar på utställning i samma konkurrens. Den pälsade kan inte få nakna valpar om man parar med en annan pälsad individ, vilket inte är förenligt med rasklubbens avelspolicy.

Storlek och utseende

Mankhöjd för hanar är 28–33 cm och tikar 23–30 cm. Vikten kan variera, men bör inte överstiga 5,5 kg. Alla färger är tillåtna. Den pälsade varianten ska ha en slöja av lång päls, medan den nakna ska ha hår endast på huvud, svans och tassar. Huden ska vara mjuk och smidig. Rörelserna ska vara flytande och eleganta. Tandstatusen skiljer sig mellan den pälsade och den nakna varianten. Den pälsade ska ha ett komplett, vanligt saxbett. På den nakna varianten saknas ofta tänder och canintänderna (huggtänderna) är konformade och något riktade framåt.

Pälsvård

Både den nakna och den pälsade varianten ska badas en gång i veckan, för att kunna hålla den nakna ren i huden och för att den pälsade inte ska tova ihop. Den pälsade får ofta en period när pälsen blir något besvärlig och kan då behöva badas lite oftare. Man ska efter bad av den pälsade föna den torr och reda ut pälsen. Borstning mellan baden är sällan nödvändig. Den nakna ska smörjas in på huden så att denna blir mjuk.

 

Lilla Nova, 3,5kg och är alltså en mini kines. Hon är en riktig clown, busig och glad. Bägge hennes föräldrar är nakna, men hon har nästan alla tänder. Det sägs ofta att de nakna har dålig tandstatus men nu tycker jag att det börjar bli bättre på de kineser jag har träffat. Kinesen kan vara lite reserverad, inte aggressiv på nåt sätt men de kommer fram och hälsar när de själva vill. Kinesen kan vara lättlärd, men kan behöva lite längre tid på sig. de flesta kineser sägs vara lätta att träna, så länge de inte hittar nåt annat som de tycker är mer intressant. Man har aldrig tråkigt med en kines i hemmet!

en gång fick jag höra att en dam rekommenderade kines om man inte var så mycket för pälsvård. Bullshit säger jag. Ska du ha en fin naken så måste den badas minst en gång i veckan, huden kan behövas peelas och smörjas. För att hålla den hårlös måste den även klippas med klippmaskin 2-3gånger i månaden. Innan utställning ska dom även rakas med rakhyvel. Puffen kan behöva badas oftare än en gång i veckan och ansiktet och halsen ska klippas. Så det är lite jobb! Är man inte intresserad av pälsvård föreslår jag nå korthårig hund, inte en kines.

Dom är lagom i storlek och man kan ha med sig dom överallt! Många säger att dom är allergivänliga, men något sådant finns inte tror jag. Allergiker kanske har lättare för kineser för att dom inte har lika mycket allergener som långhåriga, men tror ändå att man kan få symptom om man är hundallergiker.

 
 
 

Alla <3-dag

Kategori: Allmänt

Alla hjärtans dag firades med lite god mat och bara tog det lugnt!
Det blev fondue med bearnaise och feta ostkräm och vitchokladpannacotta med jordgubbar och passionsfrukt, mums!
 

Dag 2– Presentera min hund

Kategori: Allmänt

Dag 2 i bloggutmaningen: presentera mina hundar :)
Tja vi börjar väl med den äldsta hönan här i huset.
Nemi (Nemesis egentligen men kallas bara detta när hon varit dum)
Hon är född 2011-05-26.
Min mamma sa alltid att jag får ha en hund när jag flyttat hemmifrån. Jag flyttade den 1:a maj, och den 14ejuli såg jag Nemi för första gången. Vi letade och var o besökte många kullar men ingen kändes rätt. Förrens vi åkte till Skåne och Nemis mamma Diva kom och mötte oss vid bilen och jag blev kär. En rund, go och glad pitbull/amstaff tik på 35kg. Vi satt på gräset med ett hav av de 9valparna runt oss. Jag kände, klämde, lät dom springa runt oc tillsist var hon bara där. Lilla Nemi på 6v. Hon var nyfiken, utforskade oss lite och sen däckade i mitt knä. Hon var inte minst, inte störst och helt perfekt med sin lilla valpmage. Diva lät oss klämma och känna på hennes valpar och då och då fick vi oss varsinn blöt kyss. Vi fick även träffa pappan som var en ståtlig röd amstaffhane, lite nervig men trevlig.
Klart vi skulle ha henne!
26/7 hämtade vi hem henne. Hon var faktiskt ett riktigt jäkla odjur som valp. Tuggade i sig allt, bet i soffan m.m. Men så lättlärd! På valpkursen briljerade hon trots att hon var minst med sina 10v.
Men när hon var 1 så var hon med om en sak som satt djupa spår i henne. Vi blev påhoppade av en narkoman under en promenad. Han slog mot henne och allt var bara helt sjukt. Sen dess är on inte helt bekväm med främlingar, spec inte män. Men nu, 2år senare så går det bättre och bättre. Vi är medvetna om att hon förmodligen aldrig kommer att gilla främlingar, men det kräver vi inte av henne heller. Men hon ska acceptera att dom finns och att dom kan vistas i närheten av varandra.
Nemi är en klippa i lydnad, spår och sök. Agility har vi testat på och under kontrollerade former i lugnt tempo så kan hon köra några hinder. Hon är grym på balanshindrerna men stressen kan bli för mycket för henne.
Energin i denna 23kilos kropp är helt otrolig.
Hon är snäll mot alla hon känner, hon älskar barn men man får hålla ett öga öppet så att hennes svanspiska inte slår omkull de små. Nemi ska kastreras nu i mars då hon lider nåt fruktansvärt under skendräktigheten och får väldiga humörssvängningar.
6veckor
9veckor
12veckor
1år
 
Och så såklart så har vi lilla Nova! Eller hela stamtavle namnet: Miakoda's Miss Need No Makeup
.Född 2013-05-28.
I 2år gck vi och funderade på att skaffa en liten kines. Ärligt talat så var jag kanske ite jätteintresserad av just kineser. Tills vi var hos en uppfödare vi var intresserade av och hjärtat smälte totalt när jag fick se dessa underbara hundar. Just då blev det ingen valp men vi visste nu vad vi ville ha.
Så i april förra året så hittade vi en annons på blocket. Vi disskuterade fram och tillbaka och vi bestämde oss för att åka dit när dom var 4veckor. Uppfödarna bor bara 2mil härifrån och var varmt rekomenderade av dom vi varit hos innan. Så vi åkte dit och jag fick se dom minsta valparna jag sett i hela mitt liv. 2nakentikar fanns det och en puffhane. Uppfödaren hade inte riktigt bestämt sig för vilken av tikarna dom ville behålla men just då var det strunt samma för oss. Båda var helt underbara, den ena stor och den andra pytteliten. en mörk och en ljus. Men tanken på att en av dom kanske skulle bli vår var det som betydde nåt just då. Men för att vara ärlig så blev vi lite mer förälskad i den där pyttelilla vita dunbollen till valp. Vi bestämde oss, vi ska ha en av dom. 2 veckor senare hade uppfödaren bestämt sig och gissa vilken vi skulle få? Jo den där pyttelilla vita saken som vi allra redan döpt till Nova.
Vi hälsade på varje söndag fram tills vi hämtade hem henne.
Och klart vi var nervösa när denna lilla nakenfis på knappa 800gram skulle komma hen till en amstaff på 23kilo. Men tro mig, hon må vara liten, men ack så tuff!
Lite missöden blev det, men allt gick över förväntan och snart var det bus och stoj här i lägenheten.
Utställning är nåt vi har fastnat för och damen har redan kammat hem 3BIM, 3HP och en 4e plats.
Hon är väldigt sen i sin mentala utveckling och det är först nu, vid nästan ett års ålder som man kan lära henne tricks. Men vilken clown vi har! Jag har aldrig stött på en sån rolig hund. Jag har kul nästan jämt. Att hon är helt okomplicerad, söt som socker och en riktig myshund, det gör ju inget det heller! :)
4veckor
6veckor
 
9veckor
5månader
 
 
 

Dag 1-presentera mig själv

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Som så många andra så ger jag mig också på att göra en 20dagars utmaning om mig och mina hundar. Jag ska försöka lägga upp varje dag, men ibland är jag väldigt dålig på det.
Så, vem är jag?
Jag är Elin (som ser ut som en Elin enligt många), en tjej på snart 23 år från Karlskrona.
Jag lever tillsammans med min sambo och mina 2hundar.
Jag pluggar naturvetenskapligt basår i en annan stad 10mil bort och pendlar i snitt 3dagar i veckan á 3timmar. Målet är att klara alla kurser så att jag till hösten kan söka mig till Uppsala och SLU och förhoppningen är att komma in på Agronomprogrammet med inriktning husdjur, alternativt djurskydd. Enda sedan jag såg på djurpoliserna på Animalplanet som liten så har jag vetat att det är det jag vill jobba med!
I lumpen ville jag bli hundförare, men misslyckades på att springa milen. Därefter ville jag söka till polis och hundförare där men den tanken har jag lagt på hyllan. Efter att ha jobbat inom service och restaurang så står det klart att det inte är människor jag ska jobba med,  djur är det som står mig närmast hjärtat. Vägen är inte klar än men jag ser målet framför mig.
Som ett motto och en tatuering jag har: Viam inveniam aut faciam- I shall either find a way or make one.

Mitt stora djurintresse har funnits hela livet. Jag är uppväxt med katt men ja, det är ju ganska tråkigt. Mitt första egna djur var ett marsvin och efter det har det blivit en del. Kaniner, råttor, degusar, fler marsvin, katter och nu hundar.
När jag var liten så var min syster hästintresserad, detta resulterade i att vi hade "sommarhästar" eller rättare sagt säsongshästar som vi hade hemma i grannens hage samt en stor hade vi gjorde bakom vårt hus.
Vår första häst var ett arab/newforest sto som hette Dockan. Jag glömmer aldrig denna underbara häst trots att jag bara var 4år. Jag kunde sitta på hennes rygg hela dagarna. När jag var 14 så började jag och min bästa vän på ridskola, och några av dom bästa minnena är därifrån, för där har vi haft det så jäkla kul! Nu blir det tyvärr inte så mycket häst som jag önskar, men ibland bokar jag och sambon in turridningar o åker iväg.
 
När jag var mindre så "jobbade" jag och en vän på en liten djurpark som låg några km från där jag bodde. Vi hjälpte till att mata alla djur, rengöra burar, ponnyridning m.m. Här var vi alltså från påsklov till långt in på hösten! Och här fanns många olika djur, makaker, indiska vattenbufflar, bergsgetter, lamor, åsnor, hängbuktsvin, hundar, getter, katter, illrar, marsvin, kaniner, shetlandsponnys, minishettisar och fåglar av alla dess slag!  Djurparken la dessvärre ner för några år sedan, men vilken upplevelse det var o vara där.
Det låter kanske lite konstigt, men tro mig, den fanns där!
 
 
 
 
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Nova, Doris & Nemi
 Nova, Doris, Nemi & Edda
Hej!
 
 
På söndagar brukar vi försöka hitta på nåt med hundarna, oftast åker vi ut till rosenholm o kastar boll, går en runda o busar, så att dom får springa av sig ordentligt helt lösa.
Idag gjorde vo detta med en liten tvist. Vi bjöd med Malin, Doris & Edda, 2 jackrussels. Nemi och Doris har varit kompisar sen dom var små, Edda blev Nemi kompis med förra helgen.
Så imorse åkte vi ut och släppte alla 4. Vi gick över skjutbanan, över ett stort fält, sprang upp och ner för en skjutvall av sand och sen till sist gick vi i motionsspåret. Fördelen med att vara ute när det är dåligt väder och underlag är att man inte möter en människa. Vi mötte en hund men den såg vi på håll och kunde kalla in och koppla busen tills vi gått förbi. Nemi och Doris sprang o sprang o var helt överlyckliga. Nova hängde med otroligt bra fastän hon vadat i en vattenpöl och va ganska blöt. regnoverallen va mest i vägen så den slängde vi av, det var ju flera plusgrader, samt att dom sprang hela tiden så hon klarade sig gott i bara fleeceoverallen. Edda hängde också med, trots att hon bara är 5månader. Alla hade kul och inget spec gnabb. Husse gömde sig i skogen och hundarna sprang i terrängen mellan husse i skogen och matte på spåret. ca 1,5h och 3,5km senare och hundarna sover ännu! jag o husse kunde åka på kalas med gott samvete.
Och idag hände nåt som fick oss att häpna här hemma. Solen sken in genom fönstret och ner i hundsängen i hörnet. Självklart så kurrade soldivan Nova ner sig. Men hör o häpna när vi hör att Nemi går och klämmer ner sig bredvid Nova. Detta har ALDRIG hänt innan o vi var paffa. självklart åkte kameran fram!
Imorgon är det plugg på hemmaplan som gäller, matte ska försöka hinna med att träna både mig själv och sen åka på hundträning.

Uppdatering

Kategori: Allmänt

favoritbilden på Novafis
Uppdatering, det var länge sen jag skrev om mig själv känner jag.
Skolan går upp och ner, men jag har klarat alla tentor hittills vilket jag är lite förvånad över. Visst har jag varit precis på godkänd gränsen, men det är ju godkänt iallafall! Så nu har jag bockat av matte c, biologi a, kemi a och fysik a.
Nu är vi inne på halvtid och snart dags för nya tentor igen. Hoppas jag har samma flyt som jag haft i dom andra kurserna!
Jag har även börjat träna, hittills har jag kört ett gympass och ett gympapass. så nu ska jag försöka träna minst 3gånger i veckan, så imorn ska jag försöka hinna med 3e passet. Jag försöker tänka lite på vad jag äter, o inte stoppa mig godis och kakor hela tiden. Kläderna sitter lite tajt och egentligen vill jag inte köpa nytt förrens jag gått ner lite, men det kan ju dröja =/

Det har hänt nytt på hundfronten med. Polletten har börjat trilla ner för Nova på riktigt alltså! Vi har tränat lite ligg och det går framåt. Nu ska jag försöka hinna med att träna så att hon "fri-står" att hon helt enkelt ställer upp sig själv inför domare på utställning. Hon tycker det är jäkligt obehagligt när jag ska "grabba" tag och ställa henne vilket gör att hon antingen skjuter rygg eller sjunker ihop. Vi har inte hunnit träna så mycket men hon gör framsteg.

Nemi är på bushumör denna veckan, hon tom hoppar ur sängen för att busa. Så ja man kan tro att hon är valp igen för det är det enda hon vill göra. Koppelträning denna veckan kan vi glömma för det är totalt meningslöst o bortkastad tid då hon har stängt av öronen totalt denna veckan.

Imorgon ska vi hinna ut med hundarna, jag ska hinna plugga, träna o sen kalas för systeryster. Får nog ställa klockan tidigt imorgon!

Här kommer några bilder jag tog på hundarna idag: