Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Glada hundar

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma, en vardag, det var länge sen! Eller iallafall känns det så.
Ska egentligen plugga, men ärligt talat så är min motivation för det helt jäkla borta. Ska försöka lite till, för vill verkligen få ett g på tentan på måndag.
hursom helst. Hundarna har varit väldigt glada på sista tiden. Igår gick vi en promenad och deras bästa lekkompisar Edda och Doris var med. Vilken lycka tyckte både Nemi och Nova! Dom är så jäkla söta där dom går alla fyra tillsammans.
Idag tog vi sovmorgon, jag kravlade mig upp ur sängen vid ca halv nio, Nemi kom urvaken när hon hörde att jag gjorde min frukost, och Nova kom först efter nio. Dessa sjusovare! Vi gick ut vid 10tiden, jag diskade och plockade iordning och gjorde mig iordning. Bägge hundsängarna står på balkongen, den är ju för liten för allt annat så det är deras place. Där har dom legat i omgångar, förutom när Nemi tyckte det var för varmt o gick o la sig på klinkergolvet i hallen istället.
Vi tränade med att stå på locket, och det börjar nog Nova fatta nu. Nemi kan det sen innan men hon ska ju såklart också visa att hon kan.
Sen kom jag på att jag hade köpt varsin leksak till dom för nån vecka sen som dom inte fått än. Gissa om dom blev överlyckliga. Nova fick en repknut size minimini och Nemi fick en nu pipboll. Bägge vägrade såklart att lämna dom ur sikte ett bra tag.
Novas nya sele invigdes med, en rukka mini softsele i neonrosa. den passar mycket bättre än alla andra vi prövat hittils(vilket är nästan ALLA selar).
Dessutom har den ett riktigt bra pris och är mjuk och fin så att hon inte får skav i armhålan.
Nu väntar vi på att husse ska komma hem så att vi kan gå en finpromenad i detta underbara väder!
Let the helg begin!
Novas äckliga tand lossnade äntligen!
Glad nakenfis
Fina Nemi
Nya selen!

Hundskrälle

Kategori: Allmänt

Ibland blir man faktiskt väldigt besviken på den där fyrbenta saken i kopplet. Speciellt på den där chokladbruna amstaffen vid namn Nemi. Igår var hon superduktig på promenaden, förutom när hon förmodligen sträckt sig när hon sprang, då var det väldigt synd om henne.
Idag hade jag henne i bältet för att jag har märkt att hon blir lugnare och bryr sig inte alls om saker runt omkring. Tror verkligen på det där att man sänder ut spänningar i kopplet o det är hon superkänslig för. Vi gick förbi hundparken där vi inte vatt på länge. Hon kände 2hundar men en var okänd. Dom fick nosa på varandra genom staketet o nemi lägger sig så att den andra hunden kan lukta. Varpå nemi flyger upp och skäller som en tok på hunden. Alltså inte på e t snällt sätt utan agressivt. Jag säger till henne först o hon lugnar sig en stund. Sen flyger hon mot staketet igen och nu får det fan vara nog o jag säger till på skarpen och tar helt enkelt tag i henne. Nemi kryper ihop o lägger sig på marken. Och där fick hon ligga och titta på den andra hunden tills hon var lugn. Då gick vi därifrån. Den andra hundägaren tittade på mig som om jag var helt dum i huvudet. Jag tyckte det var bättre att fullfölja än att bara släpa med mig en skällandes hund därifrån. Bägge behöver verkligen träna på att vara runt andra hundar. Jag kräver inte att dom ska älska alla andra hundar, men jag kräver att dom ska vara tysta och inte flyga ut mot dom. Så vi har mycket att träna på!

Förevigade

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
Nu är det gjort! hundarnas tassavtryck är nu inpräntade. På mitt ben. Och jag är jättenöjd. Sen får folk tycka vad dom vill. Man man lever bara en gång! Fan gör det du känner för! Tatueringar borde vara ditt minsta bekymmer här i livet. Just sayin'...

vårkänslor?

Kategori: Allmänt

Är nog lite mer stressad än vad jag har vågat erkänna. Sover o sover men är bara trött. Hela tiden. Men jag har nu i veckan bestämt att ta tag i min kost. På allvar. Är ganska duktig på att träna men sen är det ju det där med godis, pizza med mera. Nu är det slut på der och jag ska ta mig i kragen. Skolan börjar bli dryg och jag börjar undra hur fan jag ska klara fysiktentan om ca 2v. Jag fattar kanske ca 1/3 och ligger lite efter. Samtidigt kör kemin på i 180km/h och det är helt sjukt emmellanåt. Sen drar biologin igång men det är jag inte ens lite orolig för. Sen så ska jag ju söka högskola och jag hittar bara 6program jag vill gå. Vad gör jag om jag inte kommer in? Vad gör jag om jag kommer in? Som sagt tusen frågor i mitt lilla huvud samtidigt som jag fått energi till att fixa lite häe hemma och så. Idag har jag piercat örat.. aoouuch. Men snyggt blev det(bild kommer nån annan gång) söndag ska jag färga håret. Lör sön ska jag jobba. Söndag ska jag skriva rapport, mån agility o tis tatuering. Busy busy! Idag har jag iaf pysslat lite här hemma.
Mina äppelgrenar blommar!
 
Ett litet fågelbo
Fin vårduk och en superfin ranunkel som sambon köpte till lilla mig
Hundarnas påskägg är nu fyllda med godsaker!