Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Sista rycket!

Kategori: Allmänt

Nu är det sista rycket i skolan! Nästa onsdag skrivs sista tentan för denna termin, det hade varit så skönt att få den avklarad! Nästa torsdag bär det av till mitt kära Karlskrona igen, ca 6veckor hemma ska bli underbart!

26e maj

Kategori: Allmänt

 
Idag skulle du fyllt 4år.
Idag är en speciell dag och jag tänker på er lite extra ♡
(Nova skulle fyllt 2 i mars)

Rallylydnad

Kategori: Allmänt

I lördags stod rallylydnadstävling på Tierps brukshundsklubb på schemat. Jag och Jossie har tränat som tokar och Thea har lärt sig ligg med bravur och kan nu göra det på alla underlag (!?).
Så det kändes ganska bra inför tävlingen. Thea var uppmärksam trots alla hundar och uppvärmning gick super. Så är det vår tur och vi går innanför plastbanden och ALLT skiter sig. Noll fokus, nos överallt och sista omgången vägrade hon att ens sitta. Ja poängen ska vi inte ens prata om. Jag övervägde att gå av bana B för att Thea var inte alls med och satte inte ett enda moment. Men jag körde klart, tog mitt papper och åkte hem. Ja det är ju helt enkelt att träna mer, dra ner på godis och vara noga i vår träning. Så får vi väl se om det blir någon mer tävling för vår del. Så typiskt när hon varit så duktig på träning. Ahja det blir nog bra med lite träning!
Bild från Tierps bk. Tävlingens minsta hund var Thea!
Laddar batterierna (eller kanske solcellerna?)
 

mansförkylning

Kategori: Allmänt

Enda sen jag kom hem förra söndagen har jag haft världens drygaste förkylning. I helgen nådde den sitt kulmen och jag fick stanna hemma i fredags då jag knappt sovit och inta hade nån röst.
Har försökt kurerat mig med hostmedicin och strepsils och det har funkat sådär. Igår innan jag gick o la mig googlade jag huskurer och hittade ett tips om varm mjölk med en matsked honung i. Gammelmormor brukade alltid ha emser i varm mjölk till onda halsar. Men faktiskt så funkade mjölk och honung väldigt väldigt bra. Lite hostande men inte alls som nätterna innan. Underbart! Blir repeat på det idag.
 
Veckan som gått. Ja jag har tagit tag i min vikt som var helt chockerande. Aldrig vägt så mycket mitt liv och jag fick seriöst ångest. Börjat på viktväktarna och det går helt okej. Kan inte säga att jag saknar nåt. Har dock lite svårt att planera mellanmål vilket jag får tänka lite extra på. 
 
Thea har legat i hårdträning i rally inför tävlingen nästa lördag. Idag ska vi nog försöka klämma in en liten träning med. Svårigheten kommer vara fokus och störningen på plats, men jag håller tummarna att vi lyckas någorlunda.
 
I lördags åkte jag till Uppsala o skolan för att fixa i hundgården. Thea  har haft besök av möss så det skulle städas undan. Passade på att åka förbi bygghandlen o kom över en liten lastpall ca 50 ×90cm och en skiva. 
La en sopsäck runt skivan då det bara var en enkel spånskiva, åkte till rusta och köpte en plast matta och spikade ihop allt. Blev väldigt bra! När skivan börjar bli dålig får jag helt enkelt byta, men så länge jag ställer den under taket när vi går hem så ska det nog vara lugnt. Bilfärden var dock hemsk. Cykeltävling o så lilla jag som hatar stadstrafik. På hemvägen var vägen tom avstängd, så tack gode gud för gps annars hade jag aldrig kommit hem!