Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Vilken jävlig dag det blev!

Kategori: Allmänt

Vilken jävla dag. Ja det menar jag inte på något positivt sätt, eller ja det var trevliga element inblandade också men även en mycket otrevlig sak. Lillebror skulle skjutsas till jobbet, sedan lunch på mitt gamla jobb och tillsätt hem till syster för att vattna hennes blommor. Trodde jag iallafall. Hann vattna blommorna i köket och hallen o sedan gick jag till vardagsrummet och slog ett öga på altanen. Där låg en svart katt på en stol. En som sökte skydd för regnet tänkte jag en sekund. Knackade på rutan för o försöka skrämma bort den, ingen reaktion. Fan tänkte jag, nu ligger det en död katt på min bortresta systers altanen, vad gör jag nu? Öppnade försiktigt dörren och kattens öra rörde sig. Ringde min syster och informerade samtidigt som jag hämtade en handduk i badrummet. Smög ut på altanen, katten rörde sig inte ur fläcken, slängde handduken och greppade tag. Katten var så mycket mindre än vad jag trodde så den gled nästan ur greppet. Men in i hundburen kom den tillslut, vilken tur att den var kvar i bilen. Ringde både veterinär och polis och fick svaret att åker du till veterinären så betalar du det själv. Ja vad skulle jag göra, katten såg ju verkligen inte kry ut och hade en ful skada i ansiktet. 
 
Jag åkte och det tog en stund innan katten kom in. Som tur väl hos en veterinär jag träffat innan och verkligen har förtroende för, riktigt duktig kille. Det konstaterades att katten förmodligen blivit påkörd då hela kraniet på vänstersida var tilltryckt, nosen skev, ögonlocket hängde. Skadan var inte ny och hade läkt helt men tyvärr hade det läkt fel och katten hade svårt att öppna munnen.  Den var så mager så mager och hade förmodligen inte ätit ordentligt sen den skadades. 
 
Hade under tiden fått tag på kattkommando syd i hopp om att dom kunde hjälpa till med kostnaden för avlivning av katten. Det kunde dom inte och det blev ett jäklar liv över att jag ville avliva den då dom rehabilitera alla katter. Dom ville bland annat att jag skulle ta hem den, mata den och sedan skjutsa den till en veterinär 12 mil bort. För mig var det onödigt lidande för katten. Visst är det jättebra att dom finns, men man kan omöjligt rädda alla! Och ibland är det bättre att avsluta deras lidande. Katten hade förmodligen inte fått ett bra liv och hade behövt omfattande operation i ansiktet för att kanske ens kunna äta ordentligt. Det var inget jag ville bekosta och utsätta denna stackars katt för. Då var jag en dålig människa och det blev ett jäklar liv ifrån katthemmets håll. 
 
Men katten fick somna in och jag får betala fakturan. Jag tycker ändå att det var rätt beslut att ta då den var i så dåligt skick. Så tacksam att jag hade en kunnig och saklig veterinär som bistod mig under detta! 
 
Här kommer en bild på den stackars katten. Nu lider den inte längre. 
 

midsommar!

Kategori: Allmänt

Jaa vad har nu hänt sen sist? Jag har åkt ner till mitt älskade Karlskrona och min familj. Jag har åkt på ännu en mansförkylning från helvetet. Jag har jobbat på min kära holme. Jag har umgåtts med fina vänner. Jag nailade en 4 på sista tentan för detta läsår(var orolig att jag inte ens skulle få g)
 
 
Och så blev det midsommar i år igen. Som alltid innan midsommar är det lövmarknad, de årliga strumporna köptes liksom den årliga langosen. Då lillebror valde att stanna hemma så hade Thea sällskap hela dagen. 
Midsommar firades med familjen i väldigt långsamt tempo, vi gjorde med andra inte allt för mycket för världen.  B var som vanligt lite ivrig runt Thea men överlag gick det bra. Kan säga att det var en lycklig kille som fick ha Thea i knät i barnvagnen på den regniga promenaden! Nästan lika bra som att åka morfars nya gräsklippare!
 
 
Idag åkte vi in till rasthagen i wämöparken för att träffa Pontus och Erika + några kineser. Thea var inte överlycklig då det dels regnade och dels var det ju inte hennes flock utan en annan. Eftermiddagen avslutades i stan med en glass på glassiären! Både gott, syndigt och fett onyttigt. Men men, nästa vecka tar vi tag o dieten igen! Ibland måste man få leva lite.
 

Sommarlov!

Kategori: Allmänt

I onsdags skrev jag sista tentan för detta läsåret, vilket gick sådär, har jag tur får jag godkänt men efter självrättningen så känns det sådär. Igår tog jag mitt pick och pack, lastade in i bilen och körde mot skolan för att sedan fortsätta mitt mitt Karlskrona. Då jag hade 2 medpassagerare beräknade jag att det skulle ta ca 8h hem, men det tog 10..  trött som ett as så sov jag 12h inatt. Döskönt. Idag är jag förkyld som ett as, men då det är jättefint väder har vi suttit ute hela förmiddagen.
Thea klagar inte vill jag lova! Hon älskar att hon kan gå ut och sola och springa i gräset. Nu så vilar vi dock. Måndag, tisdag,  onsdag blir det lite jobb med lillebror.
 
Vi har pratat om att skaffa en hund till. Så vi pratade med 2 uppfödare som vi är intresserade av och dom har totalt 4 kullar.  Men efter mycket tänkande och diskussion så kom vi fram till att det inte är optimalt att skaffa en så pass liten valp då den inte kan följa med till skolan på dagarna. Men så fick vi ett erbjudande att ta en 5månaders helt ljuvlig spotted  tik på foder. Har haft henne hemma lite och känt av hur hon och Thea funkar tillsammans. Dom leker jättebra. Men det där och dela matte med andra har gått sådär, kan vara för att valpen inte riktigt kommit in i flocken än. Men jag har inte bestämt mig om vi ska ta henne eller inte. Hon är som sagt jättetrevlig, jättesnygg och framåt valp. Men måste fundera på hur det skulle kännas o ha två hundar igen. Men jag tror jag ska fråga om jag får ha henne på prov nån vecka för att sedan bestämma mig. Här kommer några bilder på denna prickiga skönhet!