Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

fucking shitty week!

Kategori: Allmänt

 
Fy fan vilken jävla vecka!
Har varit så jävla arg och idag helt panikslagen!
I måndags lämnade jag Thea på dagis. Hon och en hane delar bur, och det har gått bra tidigare. Men på senaste tiden har dom ridit väldigt mycket på varandra, vilket jag påpekade men tänkte inte mer på det. På tisdagen så var vi på dagis igen. Det första dom gör är att rida på varandra, påpekar detta för ägaren och jag säger även att de inte borde sitta med varandra längre. Då denna människan har sitt huvud långt uppkört i sin egna röv så vet hon ju inte vad jag pratar om så hon ställer sig och observerar hundarna medans vi fortsätter prata, för att förtydliga så ser alltså inte jag hundarna under denna tiden. Så hör jag hur Thea börjar gnälla, och att ägaren liksom verkligen försöker täcka för så att jag inte ser varpå hon säger att dom inte gör någonting. Thea fortsätter gnälla och jag påpekar att nåt gör dom för min hund gnäller, ganska högt dessutom.
Först då säger ägaren att ojdå, dom sitter visst ihop nu. Helvetes jävla skit tänker jag. Ägaren säger att hon aldrig sett två hanar lyckas med det här. Då blir jag något irriterad och väser tillbaka att det kan bero på att det där inte är två hanar utan en tik och en hane.
Under den här tiden kommer massa undanflykter, så som att hanen bara är 6 månader och kan inte vara könsmogen, efter det säger hon också att han kastrerades för 2 veckor sen, och att Thea måste löpa.
Jag vet ju att min hund inte löper, att hanen inte är kastrerad och att han definitivt är äldre än 6månader.
Jag ville bara gå därifrån, när jag är arg, då går jag helst ifrån situationen, sen när jag har lugnat mig, då kan jag diskutera saken. Men jag fick stå och vänta tills dom lossnat, hade jag kunnat hade jag tagit Thea under armen, vänt på klacken och gått därifrån. Men jag var redan sen och det var obligatoriskt i skolan så Thea fick vara kvar. Ringde mina vänner och fick massa råd vad jag skulle göra. Fick tag i min veterinär, ägaren skulle ringa sin men ärligt talat jag litade inte på ett ord till som kom ur den där kvinnans mun.
Veterinären tyckte att Thea ska ljudas efter ca 25 dygn, risken att hon är dräktig är liten men den finns. Att ge abortspruta i förebyggande syfte tyckte hon var en dålig idé så om man hittar nåt efter 25dygn så ger man sprutan då.
Ägaren till dagis tyckte att om det blev valpar så skulle jag låta naturen ha sin gång, redan där kanske ni fattar hur dum i huvudet denna människa är då Thea bara är 9månader och det är faktiskt brott mot djurskyddslagen och väldigt dumt att låta en så ung tik få valpar.
Fick även rådet om att kontakta länsstyrlsen, vilket jag gjorde och dom tyckte definitivt att jag skulle göra en anmälan. Så dagis har även fått en anmälan om brist i tillsyn av hund.
Jag laddade upp, var arg som ett bi och åkte till dagis för att hämta Thea och disskutera saken.
Kom dit och förklarade att det här var över gränsen, inte på något sätt okej och att jag säger upp min plats med omdelbar verkan. Svaret blev att jag som kompensation slipper betala för uppsägningsmånaden, vilket jag snäste tillbaka att den hade jag inte ens tänkt betala, varpå hon rabblar nåt om policy vilket jag faktiskt ger blanka fan i.
Frågade hur vi skulle göra med kostnaden för allt det här, enligt min veterinär så kostar ultraljud plus abortspruta 2000spänn, vilket jag definitivt inte tänker stå för. Fick som svar att hon tyckte att vi tre inblandade parter skulle dela på den kostnaden, alltså jag, hon och hanhundsägaren. Försökte hålla mig lugn och svarade helt enkelt att det kan vi disskutera vid ett senare tillfälle samt att jag hör av mig när det är dags. Då invänder hon att hon vill vara med på ljudningen, vilket bara gör mig ännu mer irriterad.
Efter denna diskussion så tilläger hon också att det här egentligen inte är deras ansvar då min tik löper och att dom faktiskt inte får vara där då, påpekar återigen att hon inte löper vad jag sett eller ens märkt samt att det även är deras ansvar att kolla hundarna. Efter det blir jag bara arg. Ägaren kläcker ut sig att då jag fortfarande var där så har dom inget ansvar. Ärligt. Hur har man mage att kläcka ur sig något sånt? Deras ansvar börjar väl för fan när hunden kommer innan för dörren? Istället för att bli vansinnig så sa jag bara att det finns det ju jävligt delade meningar om.
Nu när allt har hänt så kan jag bara säga att jag rekommenderar inte detta jävla dagis till nån. Det harf varit småsaker hela tiden och jag har inte varit nöjd
Sen hoppas jag innerligt att det inte har blivit några valpar, och om det har det att Thea inte får några men av varken dom eller abortsprutan.
Jag försöker även sjävl få tag på hanhundsägaren, mest för att informera henne om vad som hänt och dels säga att det på något sätt integ är hennes fel utan dagis är helt och hållet ansvariga för detta i mina ögon.
 
Idag gjorde inte veckan bättre. Fy fan vilken panik. Jag och Thea tog en promenad, hon gick lös som hon brukar göra här ute, vi tränade inkallning och överlag gick promenad och träning skitbra. Oavsett om hundarna har gått lösa så har dom alltid fått springa lösa på grusvägen till huset, så det fick ju Thea göra såklart. Vägen är ca 70m och vi hinner inte mer än att svänga in förrens grannen och hennes oupfostrade monster jackrussels dyker upp bakom om och börjar låta nåt så in i h... Varpå Thea blir livrädd, lägger benen på ryggen och springer, Jag var övertygad att hon sprang hem o satte sig på trappan så jag går efter i rask takt (även om jag försökte så hade jag inte hunnit springa ifatt) kommer fram till huset och där är ingen Thea. Då blir jag panikslagen, vägen är bara en bit bort tänk om hon hade blivit påkörd? Jag springer runt, ropar, visslar. Tar cykeln o tänker att hon sprungit där vi nyss gått. Jag cyklar som en idiot och kollar dikena för att se till att hon integ blivit påkörd och ligger nånstans. Cyklar hem till grannen vars hundar skrämde Thea o skriker att hon får hjälpa till o leta. Cyklar ytterligare en runda, skriker åt höger och vänster, stannar dom jag ser osv. Springer bak till andra grannen och knackar på o ber honom hjälpa mig med. Vi letade runt huset o under altanen, i skogen o på små vägarna runt omkring. Ingen Thea. Då när jag jag har typ mest panik så kommer en cyklandes förbi och frågar om vi letar efter en hund. JAAA! det gör vi! Får reda på var hon är, slänger mig på cykeln och cyklar dit. Där var hon mitt lilla pyre. Hon hade sprungit över vägen, på cykelbanan ca 400m och sedan över vägen igen, in i en trädgård och satt sig på trappan. Så dom hade tagit in henne, ringt till affären (här ute på ön är det där man får reda på allt) och till polisen. Var bara så jäkla glad attg hon var oskadd och omhändertagen. Fan om hon hade blivit påkörd!
Så tills vi är hemma igen så får Thea har koppel på sig. Har även skrivit telenr i hennes sele, jävligt dumt att jag inte hade gjort det! Så när jag kommer hem ska jag beställa en hel hög med IDbrickor till vartenda halsband o sele! Nu är hon jättetrött, lilla pyre!

tandlös hund

Kategori: Allmänt

Theas tänder.. ja vad säger man.. hennes mun går verkligen upp och ner. Hennes andedräkt har verkligen varit hemsk och idag fick jag dra ut 2 tänder till. De som nu sitter kvar ser väl helt okej ut, lite tandsten som jag ska ta i nästa vecka. Men om hon ska ha kvar några tänder så får jag börja borsta tänderna på henne. Kan ärligt säga att det har slarvats lite med damens tänder. Överkäken är värst, där har hon bara kvar 1 molar och en premolar på varje sida, nere ser det betydligt bättre ut. De jag drog ut idag var fulla med tandsten, väldigt porösa och fulla med hål.
Mindre kul.. Men hon är ju väldigt naken och det påverkar ju tänderna tyvärr..
 
helgen har verkligen varit skön! Har varit tenta i veckan, med godkänt resutat (1,3 poäng från en 4a, men jag är inte bitter). Har tagit promenader med Jossie både fredag, lördag och söndag, idag var det dessutom helt underbart väder!
Idag plockade vi upp amstaffen Prince på vägen, en verkligen sprallig, go och glad kille. Thea delade inte riktigt mattes tyckande, men traskade med någorlunda ändå.
Dagis är uppsagt, 1 april blir Thea en hundgårdshund. Har dock inte hunnit ta tag i det där med hennes gårdskompis. Det står på min lista över nästa vecka. Mitt minne är seriöst sämst. Riktigt teflonminne. Jag glömmer allt! Har inte koll på någonting känns det som...
 
På onsdag bär det av söderut igen! Jag och Thea ska spendera 6h(!!??) på tåget. Tror det ska gå bra då vi åker tåg 40min enkel resa varje dag, men jag ska bunkra upp med våtservetter och massa bajspåsar, ifall det händer nåt. Dock hinner Thea bara kissa 2 gånger, en i Stockholm (var hon nu ska kissa där) och en gång en timme hemifrån.
Hennes väska ska med så hon ska nog ha det skönt.
Det blir nog värre med rastlösa matte!
Bus!
Nya overallen som matte sytt i veckan
Gänget!
Nytt halsband skulle hon ju ha med såklart! Kommer bli supersnyggt till nya täcket som ska sys nångång framöver!

Kalashelg

Kategori: Allmänt

 
I helgen var det kalas för farfar som fyllde 85år. Mina fastrar och kusiner var där och ja det var många år sen sist! Farfar och farmor är ungefär lika virriga och skröppliga bägge två. Farfar är väl egentligen snäppet värre. Papi var också på plats då syster med familj var på dop i Stockholm och skulle komma på söndagen. Detta innebar ju att vi fick sova över, det var väl helt okej, mindre okej tyckte husse. Thea tog helgen med ro, fasters hund var lite äcklig tyckte hon, farfars hund på 15år är ju inte direkt så mycket att oroa sig för. Hon visade upp sig och dom kunde ju inte låta bli att skratta. Min lilla tok <3
På söndag kom som sagt syster och såklart busBenji!
Lite brunch och fika och sen rullade vi åt varsitt håll hemåt igen. Har lite beslutsångest. Är ledig i 5 dagar och har väl planer på att åka hem. Men budgeten tillåter inte riktigt det. Ärligt talat så är vi fattiga som kyrkråttor, igen, både denna och förra månaden. Fick lite pengar av papi så att vi kan klara oss, snålt men ändå. Det blir alltid något måste som man har missat, ex denna månaden är det dags att besiktiga bilen, förra månaden var det massa försäkringar. Fy för att vara fattigstudent. Fick även 2 biobiljetter så att vi kanske iaf kan gå på bio i helgen. Äsch, nu får jag gaska upp mig, det kunde varit värre!
Idag börjar jag kl 13, så jag har iaf hunnit förbereda dagens laboration. Har egentligen lite panik då det är tenta om en vecka(??!!) och ärligt så har jag pluggat alldeles för lite! Jag har liksom inte orkat, inte haft någon motivation alls. Denna veckan blir det alltså råplugg. Fyyy!

Chinese crested clubs utställning Sollentuna

Kategori: Allmänt

Igår var vi iväg på rasspecialen i Sollentuna.  Mycket trevlig dag kortfattat sagt!
Har testat nya schampoon o balsam från pure paws, och det blev så stor skillnad på cresten jämfört med mina gamla produkter från espree. Cresten blev mjuk, glansig, såg återfuktad ut och inte minst luktade fantastiskt rent ochh gott. Inte så där kvalmigt som vissa produkter kan lukta utan rent helt enkelt. 
Blev jättenöjd med klippningen. För en gångs skull fick det ta lite tid, och hon  blev superfin i ansiktet. Var orolig för hennes sår på frambenen  men det såg helt ok ut. 
Upp tidigt och fixade det sista plus ett till bad. Föna och dona och Thea blev superfin. 
Valpklass 6-9månader, 13 tikar anmälda. Kan ju säga att förhoppningarna var inte att vinna utan att Thea skulle tycka att det var en okej situation. Att hon kunde fixa det jag bad henne om. Jag vet att hennes kropp är sådär, att hon går väldigt tippigt och med korta steg. I mina ögon är hon såklart finast. Hon gjorda stora framsteg! Hon travade faktiskt nästan hela varvet, hon stod stilla och domaren kunde titta på alla tänder. Jag är supernöjd med min lilla räka!
PROUD PONY GLITTER WIZARD:
"Liten tikvalp. Välskuret huvud, något tunt. Mörka fina ögon med vackert uttryck,. Välansatta och burna öron. Bra hals. Stark, men överbyggd rygg. Framskjuten skuldra. Något knappa vinklar i sitt bakställ. Höga knän. Hartassar. Härlig hud. Rör sig med korta steg. Välvisad och prestenterad"
Domare Jeanette Lemmeke