Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Helgen

Kategori: Allmänt

Efter veckans tenta så bestämde jag mig för o inte göra ett smack denna helgen. I lördags kikade husses mormor och hennes bror med fru förbi på fika. Det var mycket trevligt och vi blev även bjudna till Stockholm om vi ville och övernatta där, husse vill gå på gröna lund, matte på skansen så det tackade vi ja till. Efter satt jag vid symaskinen. Har haft problem att hitta en sele som passar Thea  utan kläder, hurtta kan hon på overall eller tröja men annars är den för stor. Så jag knåpade ihop en egen, magremmen tog jag dock från en annan köpt sele som jag hade hemma. Passar perfekt när hon ligger på lite i selen, så den invigde vi idag på promenaden.
 
I söndags satt jag återigen vid symaskinen, denna gången blev det en ny pyjamas till hemresan på onsdag, snygg måste man ju vara! På kvällen var det rallylydnad, det gick kanonbra! Om vi räknar bort liggmomentet dvs. Jättebra kontakt och jättebra sittframför moment. 
 
Idag var jag ledig från skolan, så jag och Thea tog mysmorgon i sängen, en god omelett till frukost och en disneyfiln till det. Sen gick vi en långpromenad, bara en sådär promenad helt utan måsten. Thea låg på i nya selen och fick gå på ordentligt. Årets första helt nakna promenad var det också, dock blåste det en del så Thea var väldigt glad när vi väl kom hem. Ikväll är det rally igen, och jag hoppas att kontakten är lika bra som igår :)
 
Just det ja, nu har jag äntligen fått mina glasögon, så nu ser jag som en hök ;)
 
 

lilla-fröken-vägra-att-ligga

Kategori: Allmänt

Jag och Thea har ett problem som vi inte får bukt på. Hon vägrar att ligga. Några gånger har hon kunnat ligg ute i gräset, nästa gång lägger hon bara huvudet på sned och tittar frågande på mig. Hon vägrar att ligga på golvet eller på gräs. Och nu har vi problem med att ligga på ex filt eller soffan. Vissa gånger går hon ner på armbågarna, lägger huvudet på sned och händer det inget då dvs att jag försöker vänta ut henne så jagar hon sin svans för att hon inte förstår vad hon ska göra.  När hon väl lägger sig så är det godisregn och massa beröm, men vissa dagar så blir det ingenting. Jag vill nu lära om från början, så att vi verkligen kan få till ligget. Jag vill nu ha tips på hur jag kan lära in ligg!
Har haft en tanke att träna på en filt som blir mindre och mindre ungefär som target träning, men då hon inte ens lägger sig på filt längre så får vi ju börja om från början. Snälla bombardera mig med förslag på hur jag kan göra

hemlängtan

Kategori: Allmänt

Nu har jag riktigt mycket hemlängtan. Jag som alltid umgåtts mycket med min familj,  det är riktigt jobbigt att bara ses några gånger om året. Nu var det inte jätte längesen  jag var nere men ändå. Pratade med Benjamin snart 3år i telefon när han säger "Elin komma hiiiit!" Ja lille vän, snart!
 
Sitter o pluggar inför tenta. Livsvetenskap som inkluderar cellen och genen. Kort sammanfattat så är cell delen sjukt tråkigt! Genen och genetik har jag mycket lättare för. Det blir råplugg nu fram till tisdag!  Mitt flyt att klara  tentorna får gärna hålla i sig! 
 
Inget blogginlägg utan att nämna Thea såklart. Hon följer med till skolan varje dag och sitter i hundgård, än så länge verkar det gå bra. Hon står mest och glor varvat med att enstaka gånger ligga i hundkoja trots att där finns en uppsjö av filtar och en värmedyna . Går jag över lunch så tar vi en promenad på minst en halvtimme, bara jag själv får 10 min på mig att äta så lägger jag gärna tiden på Thea. Har jag 20min rast eller mer så springer jag upp. Det tar ändå ca 6 min o gå bort så det tar sin lilla tid. 
Idag var vi i skolan till tolv. Sen hem, äta, ringa samtal  o sen hörde jossie av sig o ville ut i skogen. Då jag lite missat det där med o byta vinterdäck så traskade vi bort. Hundarna sprang lösa mer än hälften av promenaden, vilket är underbart att se! Thea har nu senaste börjat förstå att man faktiskt kan vara med o springa, så hon och ethel lekte o sprang. Jättekul o se! Fick även se massa blåsippor och vitsippor  som enligt mig är det bästa med våren! Får ta mig dit och ta lite fina bilder snart!
 
Nu fortsätta läsa alternativt laga mat!

återbesök hos vet

Kategori: Allmänt

Då Thea blev "tjuvparad" på dagis så var vi på ultraljud och dräktighetskoll veckan innan påsk. Inga valpar hittades (Tack gode gud för det) men livmodern var förstorad och hade vätska i sig. Veterinären trodde att detta berodde på en spontan abort, att kroppen själv hade tagit bort vad som nu var där i. Men han kunde inte utesluta någon infektion så idag har vi varit där igen på återbesök. Något hade blivit  fel på tidsbokningen så vi stod där utan veterinär, men det löste sig tillslut. Livmodern hade krympt till hälften och var nu hela 3mm vilket var mycket bättre. Nu är hon alltså frisk och jag hoppas att vi inte behöver göra fler ultraljud förens det ev blir en planerad kull. Efter gick vi upp till hundgården där jag tänkte att Thea skulle få undersöka lite, men trots att det skulle vara färdigt förra veckan så var där bara en grind, vindskydd o tak. Ingen koja. O ett jäklar skällande. Så det var ju inte så spännande direkt. Min plan var att ha Thea där redan på torsdag, men det verkar ju bli svårt. Så nu är vi på väg  hem och om någon timme åker jag till skolan igen. Mycket åkande idag! Men men, jag har en frisk hund, solen skiner och fåglarna kvittrar.  Kunde vart sämre! Bilden bjuder Thea på ;)