Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

besviken, ledsen o en liten klump i magen

Kategori: Allmänt

Idag var jag i skolan, enbart för att diskutera om ett projektarbete i etologi vi ska göra. Arbetet ska vara en beteendestudie inriktat på ett visst beteende. Vår grupp är väl inte jätte överens men vi jobbar helt ok. Idag hade vi ett möte med våt handledare, och ja så mycket klokare blev vi ju inte. Men då vi har haft svårt o hitta några djur att studera så fick vi tipset att kolla upp djuren som skolan äger. (Vilket vi inte visste om då vi trodde att allt hade flyttat till forskningsstationer). Men på skolan finns det hästar, hundar och getter som används i olika slags försök. Vi håller hela tiden på o läser om hur de olika djurslagen ska hållas, vad de behöver osv. Och ärligt, jag trodde att en skola med så hög standard som är så mån om att man ska lära ut om djurens välbefinnande skulle ha djuren på absolut bästa sätt. Men vi fick oss lite av en chock. De 20beaglarna vi såg hölls i stora hundgårdar, visst bättre det än i enskilda små burar inomhus. Men det var inte så rent och dom hade inte jättemycket att göra i sitt utrymme. Alla sprang fram till staketet och det var lite ledsamt när vi inte ens fick röra dom.
Hästarna var snäppet värre. De stod i grupper om kanske 10 djur på en yta som knappt är ok att ha 2 hästar på. Hagen var enbart grus och såg inte alltför stimulerande ut.
Måste ju säga att eftersom vi egentligen inte ens får vara där så vet jag ju inte någonting om hur djuren hålls när de inte är i dessa utemiljöer. Men jag hoppas verkligen att de får göra stimulerande saker och få sig ett kli bakom örat då och då. För sådär tycker faktiskt inte jag är okej att hålla djur. Dessutom vetskapen om att de där beaglarna utsetts för diverse försök samt att veterinärstudenterna tränar diverse saker på dom gör mig lite sorgsen. Stackars små beaglar....

dagarna flyger förbi

Kategori: Allmänt

Dagarna går så snabbt nu! Håller knappt koll på vilken dag det är, ännu mindre datum. Så nu är det snart helg igen..Undra vad man ska hitta på? Förra helgen var vi i uppsala och kollade på RedBulls Mountain Bike Big Air competion, det var ganska underhållande. Thea var med, hon ville mest ligga i sin tygkasse och sova, blä vad mycket folk sa hon. Denna helgen blir det nog en sväng till farmor och farfar på Stallarholmen, denna vackra ö i mälaren.
I veckan har vi varit på valpkurs. Thea har äntligen börjat fatta att man kan röra sig med kläder på sig. Så det var full fart på na. Kursen gick jättebra, hon var jätteduktig! Sitt, inkallning gick super, hon är duktig när hon vill.
Vi har även gått i skogen lite, att gå lös o undersöka är ju det bästa tycker Thea,
idag har hon blivit klippt och badad. måste verkligen köpa ny maskin, skäret är så slött att den klipper henne i huden. onödigt tycker husse, nödigt tycker matte.
skolan går helt ok, det är väldigt intressant, men hjärnverksamheten är inte på topp än, det kommer nog.
bjuder på en bildbomb istället för att skriva mer ;)
 
 
 

Skoogen

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi ut till skogen med Jossie och hennes två kineser Charlie och Ethel, jävligt rolig tjej det där!
Hundarna fick springa lite som dom ville, och hon visade ett stort grustag, perfekt att kasta boll i senare.
Tierp är inte så jäkla pjåkigt ändå! Får se om brukshundsklubben är nå vidare!
Thea tyckte att det var jäkligt roligt att springa efter dom dära stora sakerna. Sen blev det lite läskigt när dom raceade och Thea hamnade ivägen. Men överlag gick det bra, hon är tuff den dära lille räkan. Hon orkade med en jäkla bit, sen fick jag bära henne för då var hon så trött att hon la sig ner på stigen, lille fisen.
Nu är hon återigen helt slut, väldigt skönt.
Skogen var för övrigt helt awesome att gå i, och det fanns massa lingon. Så dit ska vi åka många fler gånger! Bättre än den där skitskogen vi var i förra gången...
Lite bilder från turen!
 

Utflykt

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en liten utflykt, vi fick tipset om att åka till Karlholm, som ligger vid kusten. Tja vi blev väl egentligen inte jätteimponerade, för man ser bara yttepytte av havet. Men men, det var mysigt iallafall.
När vi ändå var en bit närmre Gävle så bestämde vi oss för att åka ditåt.
En lumparkompis bor en bit utanför Gävle, så jag hörde av mig till henne och vi var varmt välkomna att åka dit.
Mitt ute i skogen, men ändå så nära till allting!
Där bor Anneli med sin 8månaders son och sambo, i ett hus från 1901 som dom håller på att göra beboeligt igen. Huset har verkligen potential! Hennes sambo är snickare och det som var färdigt var verkligen så fint! Hembyggt kök som matchar husets äldre anda med jättefina vitvaror, en jättefin gasspis och en jättefin matsal.
Huset hade även tillhörande lador och uthus och massa mark.
Verkligen en idyll.
Kan nog bli jättefint när det väl är färdigt.
Deras lille son var också han en liten sötnos!
Vi hade några jättetrevliga timmar där och det var jätteskönt att träffa nån jag faktiskt känner!
 
Jag tvingade även sambon att köra mig till Grizzly zoo, är helt kär i en sele från hurtta och just nu är det halva priset på Grizzly Zoo. Så det blev en sele i turkost och rosa, den är bara så tuff! kommer passa utmärkt på min lilla tuffing. Köpte även ett nytt koppel , lite tugge och en ny Skinz leksak, som hon älskade!
 


Det är liksom inte riktigt samma sak i skolan, och jag har faktiskt inte hittat någon som jag klickar med 100%. Umgås med en tjej som är väldigt trevlig och så, men försöker lära känna lite olika personer och känna mig för helt enkelt.
I övrigt går det väldigt snabbt framåt i skolan, och fastän kanske 75% aldrig har läst något inom naturbruk så antar lärarna att man ska kunna sådant.
Jag är så intresserad av djur, och har haft en hel del av dess olika slag.
Men jag har ju inte direkt läst in mig på några lagar eller så än, gissar att jag får börja göra det snabbt som attan.
Det är ju såklart oerhört intressant, men jag känner mig inte riktigt inne i matchen än.
Men på 4 ½ år så ska det nog hinna bli en husdjurs agronom av mig med! Jag får ge mig fan på det helt enkelt och försöka läsa i förväg.

Min sambo har sökt om att få göra sin master på ett företag i Stockholm. Misstolka mig inte fel nu, jag är jätteglad att han tar chansen. Men då tanken var att han skulle vara hemma med Thea till jul, det var liksom det som gjorde att vi kunde skaffa en valp. så kör det här ihop sig lite. Och det känns som om det är jag som kommer bli lidande den här situationen.
Det är jag som förväntas ordna det här.
Thea är ju inte ens 4 månader, hon är alltså alldeles för liten för att gå på hunddagis. Jag känner, eller ja känner och känner, jag har bekantat mig med 2 personer i denna lilla byn. Känns ju lite sådär att fråga någon av dom  kan passa min hund.
Så jag är kluven i det här. Jag vill inte missgynna någon något, men jag vill inte direkt att min utbildning ska bli lidande heller.
Jag hoppas att detta löser sig på något sätt....

På tisdag börjar Theas valpkurs, och det ska bli jättekul!
Hoppas att jag kan lära känna några trevliga där med såklart.
Thea har faktiskt lärt sig sitt, och kan det utan något handtecken. Nu vill jag bara försöka lära henne att sitta mer vid mig, alternativt vid sidan. det är väl bara att fortsätta träna! ;)

Ny hundutrustning

Kategori: Allmänt

Kan säga att det har börjat klia i fingrarna eftet nya hundtränings grejer både till mig o Thea!
Har beställt en hurttavädt som ska bli väldigt spännande att få hem.
men, jag är även sugen på ett par nya byxor, har tidigare haft engelsons Brobergs byxor, som var bra men något styva, dessutom är dom alldeles för små och bortslarvade i flytten..
Nu vill jag ha tips på bra hundträningsbyxor, som inte kostar skjortan :)
Jag är även på jakt efter gummistövlar till skolan, kravet är att do måste vara bra att gå i för en plattfotad pronerande klumpeduns som jag själv :)
Höga som låga, till ett rimligt pris :)
Så kommentarer om bra grejer efterfrågas!