Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Nya tag

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit o jobbat. Kan knappt minas när jag sa den meningen sist. Jag valde att hoppa in på familjefesten på jobbet o sköta ansiktsmålning, glasserving, kaffeutdelning och ballongfixande.
Just nu är jag jäkligt rastlös, och i behov av pengar. Fick en återbetalning på 4000kr till försäkringskassan.. mindre kul. så några dagars jobb har jag på schemat i april.
10barn ville ha ansiktsmålning, det blev 4tigrar, 5 hello kitty och en fladdermus. till min besvikelse blev det ingen pirat även om det var den coolaste bilden. Jag hade iaf jättekul med alla barn :)
 
I onsdags var mormors begravning. Den var såklart sorglig men dom hade valt väldigt fina psalmer och prästen sa mycket fina och bra saker. Fredric bjöd alla på mormorkarameller (marianne karameller) och la även en påse godis på kistan. En fin gest tyckte jag. Har inte så mycket mer att säga om det just nu, mer än att livet går vidare.
 
Imorgon får jag in min nya tvbänk :) nu ska vi bara komma på vad vi vill ha inuti den, vi har funderat på nån tapet :)
Imorn ska jag även försöka tvätta, sy, dammsuga och röja skafferiet och en byrå :) får nog gå upp i ottan för att hinna med allt ;)
 
 

mormor <3

Kategori: Allmänt

Förra veckan bestämde sig han där uppe i det blå att min mormors tid här på jorden var slut. Allt gick ganska fort. Först trodde man att hon hade en infektion och därifrån gick det utför. På onsdagen konstaterades det att hon hade organsvikt. Hela familjen åkte dit, ja alla var där. Mormor var med lite halft. Man förstod att hon lyssnade för hon log när hon hörde att tom den minsta familjemedlemmen var med. Det enda orden hon fick fram var att det var åt helvete och att hon inte orkade mer. Hon höll min hand stenhårt, även fast hon somnat. Jag kramade om henne och sa att vi ses imorgon.
Men vi syntes aldrig imorgon. För trots att vi skyndat oss dit när telefonen ringde så hade mormor redan rest vidare när jag var framme. Tro mig det här är svårt att skriva just nu och jag sitter här och torkar tårarna på bussen. Tanken var inte att skriva det här inlägget men det var detta som kom ur mina fingrar på tangentbordet. På ett sätt gläds jag å mormors vägnar. Att hon slipper ha sin kropp som fängelse längre. Att hon slipper sitta i sin rullstol som hon hatade. Att hon slipper vara beroende av andra hela tiden. Att hon slipper att hennes kropp inte lyder det hon försöker få fram. Att hon inte kunde få fram de orden hon ville få sagt. Att hennes kropp slipper gå på högvarv. Även fast jag inte vet om jag tror på ett liv efter detta så vet jag att mormor trodde på det. Så jag hoppas å hennes vägnar att hon och morfar är återförenade och att deras sista minnen när de låg bredvid varandra i varsin provosorisk sjukhussäng är borta och att de istället är friska och glada. Alla har vi våra minnen tillsammans med mormor. Jag har mina och dom ska jag minnas och värnas om. Det känns bara så konstigt att någon som ändå var så levande nu helt plötsligt är så olevande. Och det grämer mig lite att jag inte var där så ofta som jag kanske hade kunnat vara. Med det är inte kvantitet som räknas utan kvalitet. Jag vet hur glad mormor blev av att jag fakiskt var där när jag var där.
Jag är glad att vi fick ha mormor hos oss så länge som vi faktiskt fick. Hon hade kunnat tas ifrån oss så många år tidigare.Antalet proppar i hjärnan, cancer, ett svagt hjärta och infektioner. Man ska försöka inte vara ledsen att hon inte fick vara här längre, utan vara glad att hon kämpade på in i det sista och att allt gick snabbt. Att hon somnade in och förhoppningsvis drömde en fin dröm när det hände. Men till sist orkade inte mormors stora och fina hjärta slå mer.
Så min fina mormor, vila i frid.

andra dagen efter kastrering

Kategori: Allmänt

 
I tisdags kastrerades som sagt Nemi. Jag kom hem nån timme efter husse hade hämtat hem henne. Och det var minst sagt en ynklig hund som låg på hallmattan. Hög som ett hus, ögonen i kors, svansen viftade lite grann samtidgt som hon gnydde värre än en valp. Operationen hade gått bra, men livmodern var inte frisk utan hade stora förändringar. Vi kollade upp Nemi januari och då gjordes ultraljud och diverse andra prover på henne, utan resultat. Men veterinären trodde då att hon löpte större risk för att få problem med livmodern och rekommenderade kastration då hon dessutom lider nåt fruktansvärt av hormonsvängningarna.
Så operationen täcktes av försäkringen, samt att jag ska ringa in ang den undersökningen i januari. Självklart hade hon opererats ändå, det handlade egentligen inte om pengarna men nu kan vi alla 4hitta på nåt skoj för dom istället.
Igår kollade jag till såret och det såg så fint ut! Torrt och inte alls irriterat. Satte på en luftigkompress så att hon inte skulle bli skitig på kissrundan. Hon har en medical petshirt på sig, den funkar super bra och var väl värd sina 275kr! Jag vet att hon hade blivit tokig av tratt så det var inget alternativ. Hon tycker det kliar lite men hon sköter sig väldigt bra hittills. Hon var idag väldigt pigg, men ligger gärna ned då det smärtar lite att stå och sitta. Så hon har diverse sovplatser som jag har ordnat där hon kan gå o lägga sig. Hon ligger i sängen en stund på natten, om vi hjälper henne upp. Annars går hon runt o runt sängen o gnyr tills vi hjälper henne med bakänden. Trappor funkar bra, men det går allt lite långsammare än vanligt ;)
I helgen ska hundarna ha kvalitetstid. Jag och Nova åker till södermanland imorn och husse och Nemi ska vara hemma och ta det lugnt!

Dagen D

Kategori: Allmänt

Idag kl 07 lämnades Nemi in till veterinären för sin kastrering. Klart att man är lite orolig. Dels att det är ett ingrepp och dels för att min osäkra hund ska vara bland okända människor. Men jag hoppas att hon uppför sig, efter lite lock så följde hon med sköterskan in. Hoppas hon inte är helt sönderstressad när hon kommer hem. Men sköterskan lovade att dom hade massa bra knark och munkorg om så behövdes. Nova fick åka till hunddagis för att underlätta om Nemi måste hem tidigare än beräknat. Dom ska hållas lite åtskilda nu då jag inte vet hur Nemi reagerar på smärtan kan tänka mig att hon blir jävligt grinig. Så Nova får tom följa med hem till Alicia imorgon! Mycket snällt att hon blev medbjuden för att underlätta :-) Torsdag hoppas jag att husse löser på ett bra sätt, och på fredag åker jag o Nova till södermanland för att vara hos farmor o farfar några dagar, o tävlasåklart ;)

Nya tag

Kategori: Allmänt

Trots att jag har lovat att vara mer flitig på bloggen så går det sådär. Trodde att den där 20-dagars utmaningen skulle få ordning på att men icke. Så den lägger jag nu på hyllan.
Måndag-Torsdag har jag pluggat, pluggat, pluggat o återigen pluggat inför fysik tentan i fredags. Det kändes som om vi hade behövt sitta minst lika länge till.
På torsdagen så pluggade vi, sen på kvällen så åkte jag på föreläsning på kennelklubben. en djurskyddsinspektör var på plats och föreläste om framförallt hundhållning. det var väldigt intressant, men tanterna som bara skulle prata om sin jävla avel drog ner det hela lite. efteråt passade jag på att prata om utbildning och hur arbetsmarknaden ser ut. Jag blev inte sådär jättemycket klokare men lite kanske. Så i fredags var det dags att skriva tentan. Känslan innan va typ att jag skulle kissa på mig och kräkas rakt ut, samtidigt. Men det kändes riktigt riktigt bra! Så jag hoppas att jag även denna gången har tur, för än har jag inte failat en tenta, även om det har varit nära.
Igår var vi ute med hundarna på Rosenholm, kastade boll och spårade med Nemi. Det var lite kallt tyckte jag, men hundarna klagade inte.
Idag åkte vi ut till mamma o pappa som passade Benjamin. Nemi var mer eller mindre hysterisk så stundvis fick ho sitta i bilen eller vara ute och leka med bollen. Idag hände även nåt som jag trodde skulle hända för längesen. Då det saknas staket runt mamma o pappas trädgård så har jag ju alltid inbillat mig att Nemi ska sticka rakt ut, mot någon. Ja idag hände det. Hon sprang rakt ut och började tokskälla på en stackars kille som gick förbi. Hon sprang inte fram till honom, men skällde, det gjorde hon. Hon kom när jag ropade till och jag gick för att se om han hade blivit rädd eller om hon faktiskt sprungit fram till honom, men han hade redan traskar vidare. Visst, när jag skaffar hus så vill jag ju att hon ska vakta lite, om någon går in på tomten. Men inte på alla som går förbi! Om vi blir hemma i sommar så är det nog att tänka på att sätta upp ett staket, iaf på framsidan.
Innan vi åkte hem så åkte vi förbi min kusin som jag inte träffat på länge. Vi lekte lite med barnen och jag lånade en film. Så innan vi skulle gå så fick dom komma med ut o hälsa på Nova.Hon hoppade runt på 2 ben och skulle leka med deras katt. när Nils började köra traktor (nästan på henne) så bestämde hon sig för att ta en sväng om in i huset. Inte ok tyckte matte, men kusin med familj stod bara o skrattade då hon såg mer än kul ut. Nu har jag iaf lånat hem min saknade Silver Fang som jag vill få Jonas att titta på! Barndomsminnen!
Nåväl.... På tisdag är det dags för Nemis kastration, husse är väldigt orolig. Jag tar det lite mer med lugn. Det går som det går, men jag tror det går bra.

Förra helgen ställdes även Nova på Hässleholms inofficiella valputställning. Hon skötte sig överlag bra, hon morrade lite på en hund som skällde på henne. Och en tyckte hon var alldeles för närgången så då sa hon till på skarpen. Trots att Nova är lite, så är hon precis inom rasstandarden med sina 29cm. dock så verkar de flesta domare gilla den större typen. Nova kom på 4:e plats med mycket bra kritik. för den som är intresserad så kommer här kritiken:
"11 mån liten tikvalp. Mkt feminin. Ger ett kvadratiskt intryck. Välskuret huvud. vackra ögon. Något högt ansatta öron. Bra hals och överlinje. God bröstkorg. Goda vinklar. Bra benstomme. Utmärkt hud. Bra crest. Trevligt temprament."
Min lila sockerhöna hon kan hon :) På lördag blir det Int.utställning i Strängnäs. håll tummarna!