Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Sommarlov, ja tack!

Kategori: Allmänt

Nu är det endast 2 dagar kvar i skolan, 1tentamen/dag. Har pluggat ganska intensivt menu får det fan va bra. Jag orkar inte lägga mer energi på det här. Går det så går det annars får jag göra omtenta den 11 och 13e. Men jag tror jag klarar det!
Ska bli så skönt att få in lite normala rutiner igen. Hinna gå en morgonpromenad, hinna gå en kvällspromenad. Hundarna har faktiskt blivit lite lidande på sista tiden. Just med motionen. Träna Nova har jag försökt klämma in några minuter om dagen, just nu hårdtränas fritt stå med klicker och det går framåt. Nemi tränas inte nåt märkvärdigt nu, mest trick och bus. Det positiva med hundarna är att de bara är ensamma max nån timme nån dag i veckan.
I fredags kväll var vi på kinesträff hos uppfödaren. Det var supertrevligt!  Totalt blev vi 6 kinesägare.
först var det bus som gällde, alla gick väldigt bra ihop förutom elvis som alla andra tröttnade lite på. Det är inte lätt att vara en könsdriven hane i sina bästa år!
Vi körde en liten staffettävling som bestod av 3 hopphinder, sitt vid en kon, fritt följ, fritt stå, triangel och bordsbedömning. Nova klarade allt förutom stå galant. Gräs är ju sjukt äckligt tycker prinsessan.
Därefter hade vi lite grill och allmänt hundprat. verkligen supermysigt. En av tjejerna har jag träffat på flera utställningar så det var superkul att ses IRL :)
Nemi hade äran att va hos mina föräldrar, hennes favortiställe. Hon fick bland annat sova i deras säng, äta massa godis, och såklart promenad med hennes favorit, gubben, min pappa.
På kinesträffen hade vi en väldigt rolig diskussion om en hund från en oseriös uppfödare som en tjej hade köpt. Den hade ett jättefint lynne och var jättetrevlig. Men. Den var reggad som puff men hon var helt naken på bröst och mage. Hon saknade underull och pälsen var helt sträv som tagel ungefär. Var det ennaken  puff eller en väldigt hårig naken? Ingen som vet. Men ägaren skulle göra ett DNAtest och sen ev klippa av allt ragg.
I vilket fall som, nästa vecka ska det bli mysvecka med hundarna!
Matte &Nova
Novas morfar Chiefen
Man kan inte ana att dom är släkt. Nova 3,1kg, morfar Chiefen ca 9kg
Fina Pojken! Novas bror
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: