Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Gårdagen med bla agilityträning

Kategori: Allmänt

 
Gårdagen var en mycket bra dag på många vis!
Morgonen började med promenad(såklart) där vi gick längs med vattnet nere i hamnen. Lite mysigt att titta på alla båtar tycker både jag o hundarna o vi går där flera dagar i veckan. Vi gick förbi en stor båt som låg alldeles intill gångbanan och ut skuttar en stor hund. Fan hinner jag tänka. Nova struntade jag i, hon förstår knappt vad som hände, men Nemi tar jag tag i halsbandet o försöker mota bort hunden som inte alls vill lämna Novas bakdel.Hade vi gått hade den sprungit efter. Jag viftar o puttar och fräser mot den men icke. Nemi var dock väldigt lugn, men man vet ju aldrig det kan vända på en sekund. Ingen ägare ser jag heller. Hunden springer iväg från min hundar, men dock åt andra hållet. Fan igen. Nu får jag börja ropa på hunden som jag nyss hade skrämt iväg. Tillsist kommer ägaren och fångar in sin odåga till hund. Inte ens en ursäkt. Men men. Denna gången gick det ju bra.

Nemi fick simma några minuter, det var inte poppis då det var iskallt både i vattnet och i luften. Men det är inte så mycket till val. Det är bra för hennes stela höft så det är bara till o simma. Dock får jag nog börja ha med mig flytväst, mycket enklare att hålla i.

Därefter träffade jag min fina Jonathan, vår årliga fika typ. Lika kul som vanligt! Vi satt o fikade i säkert 3h och bara pratade o pratade o pratade. Jättetrevligt.

På kvällen var det dags för agility för Nova. O ja vi har faktiskt inte åkt o tränat en enda gång. Så det skulle bli spännande.
Vi började med att köra en bana med Susses hundar, varav 2 av dom har tävlat i SM. Ingen press alls eller så. Vi fick köra två rundor var och det gick riktigt bra för dom flesta. För mig lite mindre bra. Första rundan sprang jag med för långt ut och hann inte göra ett bakombyte och resten av kombinationen blev avig. Andra rundan placerade jag mig bättre men var otydlig med min kropp och hunden tog fel hinder. Men med tanke på att det inte var min hund, jag vet inte hur den funkar och jag brukar inte köra några banor, i synnerhet inte i den klassen så gick det väl helt ok.

För Novas del gick det väl sådär på träningen. Jag har svårt att va det roligaste och hon går gärna och luktar på allt annat. Hon fattar inte alltid att man ska hoppa över hinder och inte springa runt. missar hon första gången så går det inte alltid att styra in henne rätt igen. Dock var hon riktigt duktig på alléslalomet som nu står med bara ca 7cm mellanrum. Hon var grym på däcket och hoppade klockrent varje gång. Hon har dessutom ett jävla drag in i tunneln. Jag måste bara lära mig att ha lite bättre kontroll på min kropp, och springa snabbare. Piece of cake?!?
Efteråt fick hon öva vippen lite grann. Först tog jag emot så att det gick väldigt långsamt och inte alls nåt studs eller ljud. Sen lite snabbare och tillsist fick hon falla helt fritt. Hon klarade det galant och rörde sig inte en cm. Denna lilla hund alltså<3
Får försöka ta några bilder nästa gång

Kommentarer


Kommentera inlägget här: