Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Söndag=spårdag

Kategori: Allmänt

Snälla matte kan vi få den där sista kötbullen nu?
Här hemma håller vi på o knåpar ihop ett träningsschema till framförallt Nemi. Nu från innan jul har veckorna inte varit som vanligt då det är mycket plugg och julfirande.
Men söndag är iaf spikat att vi ska försöka lägga ett spår eller iaf åka ut till skogen så dom får springa lösa och leka. Idag är 3e veckan vi kör o 4e spåret sen ja, sen för 2år sen då vi tränade spår flitigt.
La ett spår på ca 200m i lite blandad terräng. mest barmark och med bara en sväng och en vinkel, mest för att kolla var hon ligger. Och ja hon är lite ofokuserad när spåret svänger och missar ofta, matte får lära sig att vara ännu tydligare tror jag. Som vanligt går hon lite högt i spåret i mellanåt men annars är hon duktig. Medans spåret låg så kastade vi såklart boll! Nemis absoluta favorit (förutom att busa med pojkvännen Enzo då). Vi körde även en inkallning på 200m då jag höll i hundarna, husse gick iväg och ropade. Alltså Nemi är inte nådigt snabb. Nästa gång tar vi tidtagning. Nova gör några skutt men är mest lycklig över att få springa o nosa och gräva lite. Vi var inte ute jättelänge men hundarna har legat utslagna i ca 5h. Ganska skönt tycker matte som tentapluggar febrilt.
Denna veckan kommer bli sjukt kämpig! Imorgon börjar Vardagslydnad 2 för bägge töserna. Jag hade behövt sitta och plugga men dom måste ju även få sitt. Så imorgon får jag nog gå upp extra tidigt med tanke på att jag dessutom ska till skolan några timmar. Yeay.
Angående lydnadskursen. Nemi är en klippa på lydnaden, visst hon kan vara jävligt tjurig o skällig på unga hanar, på något konstigt vis så tål hon dom inte. Spec då en goldenhane som jag hoppas vi slipper. Jag hoppas att vi är samma grupp som innan, för den var verkligen bra. Vi har ju gått några kurser jag och nemi och oftast i olika grupper hit och dit. Och ja, alla har inte riktigt varit lika bra. Personligen tycker jag det är fruktansvärt jobbigt att hundar i helt olika nivåer ska träna samma saker. Vissa som verkligen överskattar vad deras hundar kan. självklart ska man få gå kurs, men på en nivå som passar hundens förmåga. För hur kul är det att gå en kurs som man aldrig lyckas med något i? Man blir bara besviken på sig själv och på hunden. Men men, hoppas hoppas :) Vet ju ungefär vad som ingår i kursen ( det är ju faktiskt andra gången vi går den) Vi har ju klarat alla moment o går mest för att Nemi ska tränas på att vara runt andra hundar och människor samt att det blir en rutin, har man mål som är uppsatta så tränar man ju på att nå dom.
Nova, ja vad ska man säga. Hon är ju inte smartast i klassen men hon lär sig, sakta men säkert :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: