Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Ny lydnadskurs m.m

Kategori: Allmänt

I måndags var det dags för vardagslydnad 2 för vår instruktör magnus. Då vi har slagit ihop 2 mindre grupper så är vi nu en jättestorgrupp av blandad kvalitet. Vår grupp med supertanten och norfolkterriern Annie, viking och jakthunden sonja, stefan och gatuhunden frida och lilla cavaliern Skilla, och goldenhanen som Nemi hatar. Dock vet vi ju exakt var vi har varandra efter 3kurser tillsammans. Dom nya tillskotten gör mig lite mörkrädd dock. En gigantisk amstaff/schäfer/rottweiler/doberman tik är jag väldigt osäker på. Jag ser framför mig att om Nemi och den kommer loss samtidigt så är det bäddat för blodbad. Att hunden vägef ca 40kg o en tanig kort tjej håller i kopplet gör mig inte säkrare. Sen har vi en dansksvensk/jack russel som är fullkomligt galen. Den skulle seriöst äta upp Nova när den gjorde utfall mot henne. Inte för o va fördomsfull men man ser på den som håller i kopplet att det är därför den är som den är. Hon har noll koll. På promenaden mötte vi även en rottweiler. Den största jag nånsin sett. Rottweiler n gjorde utfall och tjejen som höll i märkte nog att det var inte mycket hon kunde göra. Hon fick upp hunden på bakbenen ( då var hunden högre än henne själv) och tryckte den mot en vägg. Detta kanske inte var det bästa hon kunde göra då hunden givk upp ännu mer i varv. Men hon avvärjde situationen o judg i det. här fallet kanske det var det bästa då det bara hade vatt mos kvar av våra hundar.

idag var jag o papi ute o gick och han ville gå med nemi. Inte mig emot. Men ja nemi är en amstaff på 25kg muskler med extremt låg tyngdpunkt. Pappa såg mer ut som han höll i en handväska men det blev han snabbt varse om. En joggare sprang nästan på nemi varpå hon skulle efter. Tjaa då ramla gobben nästan omkull. Det är gansska kul att se ovana gå med hund. Dom håller längst ut i öglan o gärna med armen högt upp i luften som om dom höll en liten pälskantad handväska.
Kan även passa på att uttrycka mitt hat till joggare. Såklart inte alla joggare men dom jag mötte idag. Jag kan tydliggöra vissa saker
. 1 trottoaren är garanterat bredare än den metern jag och mina hundar tar upp. För att visa varandra respekt så kan vi ge varandra lite avstånd. Tänn på det nästa gång du stryker mi hunds morrhår
2.Min hund är garanterat snabbare och mer uthållig än du. Skulle hon komma loss så får DU springa jävligt fort och jävligt länge.
Ja jag är lack på dessa joggare som knte visar ömsesidig respekt...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: