Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Dag 5-Andra husdjur i mitt liv

Kategori: Allmänt

Djur har jag alltid haft, så under åren har det ju blivit några stycken.
Familjens allra första djur var katten Smulan. En tigrerad, ganska sur, stor hona. Jag kommer ihåg att lillebror lärde sig krypa när han kröp efter Smulan. Smulan fick en hjärnblödning och dog när hon var 19.
Under tiden hade vi även katten Nick som var min storebrors katt. En sommardag så bestämde sig min 3åriga lillebror att se om Nick kunde simma. Han kastade därför i katten i familjens pool. Trots att jag bara var 5 så kom jag ihåg det som det var igår. Man tycker ju att en katt iallafall borde göra ett försök till att simma. Men icke, inte Nick. Han skönk som en sten till botten. Ja detta var ju inte så genomtänkt, då ingen av oss kunde simma. Så vi gick in och hämtade vår storebror som efter en stund försto vad vi hade gjort. Han hoppade i och drog upp denna stackars halvdränkta katt. Sen den dagen, och i resten av hans liv hatade Nick Anton. Fastän Nick fick flytta till våra föräldrars vänner så stämmer det verkligen katter är långsynta varelser.
Sen kom marsvinet Teddy, en röd strävhårig teddymarsvin. Senare kom även kaninen Nisse som jag köpte på djurparken där jag "jobbade" när jag var liten. En svart och vit liten kanin som var så söt. Menn han växte och blev större, o större o större. Ca 4kg kanin blev han tillslut. Nisse var en speciell kanin. Sina första år levde han ute i en bur. Tills en dag då han bara var borta. Vi hittade honom inte nånstans. det blev vinter men fortfarande ingen Nisse. Så, ett år senare så berättade min lillebror att han hade sett honom. Hos en av grannarna! Efter detta fick han bo inne i gamla köket, där han fick springa fritt. i början hade vi en honkanin, Ninis, också, men hon fick cancer och fick tas bort. Senare fick han även marssvinskompisen Birger, som fick kvalster och dog :( Nisse blev 10år och då fick även han cancer och togs bort. Jag har även haft 15
tamråttor. De första var Dogge och Chip, 2 hanar trodde vi tills vi en dag hade 13st! Vi behöll en unge, Lilleman och Dogge. Lilleman blev 2 år och dog och Dogge fick 2 nya kompisar, Sigge och Sotis.
Jag hade även 2 degusar.
När lillebror fyllde 15 fick han en kattunge som hette Göte. Detta var den roligaste katten jag nånsin träffat. Han pratade gärna och hela tiden. Han följde mig som en hund varje morgon till bussen, som han ironiskt nog blev påkörd av när han var 2.
Vi testade även att ha en kattkompis till Göte, jätten Tjockis. Men det funkade inte så Tjockis flyttade vidare och jag tror han bor där och mår bra än idag.
Jag har även varit medryttare på en del hästar, bland annat min fina Fame!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: