Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag o mange pluggat själva. Hittills funkar det ganska bra att göra så. Läraren lägger ut alla redovisningar på nätet o så har vi vår egen "redovisning" o diskuterar o så. Sen åkte jag till mormor. Dom hade lite trubadur när jag kom så jag fick sitta o vänta en stund. Man får ju unna dom den underhållning dom får på boendet. När jag skulle hämta mormor satt hon bredvid en väldigt läskig gubbe. Han griper tag i min hand o först tycker jag lite synd om honom. Han får inte så mycket besök. Men sen blev det lite obehagligt, han vägrade släppa o tog tag i min jacka. O han har tappat talförmågan så mn hör inte ett ord. Ingen i personalen kom o hjälpte till. Visst han är säkert inte våldsam men vad vet jag. Lirkade mig till slut ut o smet iväg snabbt som fan. Jag o mormor fikade lite o sen åkte jag mot mitt gamla jobb. Det var många nya o det var mycket personal ändå gick det åt skogen för dom. Då blir man lite irriterad även om man inte jobbar själv. Ska väö börja jobba varannan helg så att jag får in lite extrapengar. Det finns alltid hål att stoppa dom i. Idag ska jag även åka o hämta mitt körkort o lite hundgrejer jag beställt. O bara ta det lugnt!

yiiihooo!!!

Kategori: Allmänt

Hade ju uppskrivning i tisdags o blev godkänd! Så gött! Uppkörningen var i fredags.. var inte nervös först, men ju nämre vi kom fredag dessto mer nervös blev jag. Satt i bilen i tio minuter innan vi började uppvärmnings köra. Så var det dags. Fick en trevlig liten gubbe som hette hasse  . Pulsen o koncentrationen var skyhög. Hade förväntat mig lugn trafik, men av någon anledning så var halva karlskrona ute på vägarna. Körde på infartsleden, i rondeller, i bostadsområde, genom riktigt trafikerade korsningar, över järnväg, vid skola, ja typ överallt  . Fick motorstopp i en uppförsbacke med fartgupp o trodde så att jag hade kuggat. Men efter 40min så var vi tillbaka där vi började o jag var godkänd! Överlycklig!
Har idag kört en liten runda själv. Läskigt!! Har idag även tvättat, pluggat lite o sytt ett täcke till nova. O piercat min knoge. Inte för att det var meningen men det gjorde inte mindre ont för det. Skulle sprätta en söm, tog i som fan o slant o sprätten gick rakt igenom huden på knogen (täbk typ piercat ögonbryn). Ser hur den kommer ut på andra sidan o skriker rakt ut. Ringer pappa i lite smått panik. Men det var bara att rengöra med sprit o på med plåster. Ajaj. Sen förbo djuraffären o ut till mor o far o äta lite middag. Lilla Inez 2,5 år har jagat Nova runt halva huset o kramat o pussat henne. Så viskar hon lite då o då " jag älskar verkligen den hunden" söta lilla barn. Nova var dock mer intresserad av att busa o bitas. Snarr sova, imorn skola igen. Buss 0615. Woohoo.. not..

en sten föll från mitt bröst

Kategori: Allmänt

 
Idag skrev jag teoriprovet. Blev så jäkla nervös sista timmen innan provet . Trodde jag skulle dö ett tag. Tog mitt foto som f.ö blev asfult o satt sen o väntade. Pulsen var hög o jag satt o trampade i 35min. Jag tyckte frågorna var jättesvåra. Inte alls samma typ av frågor som på körskolan. Kolladr igenom alla frågor 3gånger innan jag tryckte på rätta . Då trodde jag nästan att jag skulle dö igen. Men jag blev fan godkänd! Med hyfsad marginal. 59/65! Överlycklig! Nu är det bara uppkörning på fredag. Då det kmr regna hela veckan är jag övertygad om att jag får göra inre kontroll, det svåraste. Peppar peppar jag ska fan klara att!
Såhär i höstrugget har jag lagat pappas korvsoppa som är så gott! Perfekt i detta regnet. Har bara imorgon kvar i skolan denna veckan o det känns faktiskt jäkligt bra. Dock har jag inte varit på en enda biologilektion. Men vi har faktiskt gått igenom alla föreläsningar på datorn.  
lilla benjamin har varit o hälsat på också!

fullt upp

Kategori: Allmänt

Detta verkar vara en ständigt återkommande rubrik på bloggen.
Andra veckan i skolan är nu igång. Ärligt känns det som vi har gått i månader. Kanske för att allt går i en sån jävla fart. I matten betar vi av 2kapitel i veckan. Hittills ska allt bara vara repetion men jag kan ärligt säga att jag känner mig oerhört korkad. Inte fan har jag räknat detta innan. Men jag försöker iaf o hittills går det hyfsat. Biologin som jag trodde skulle bli mitt favorit ämne är bara flum. Imorgon ska vi på utflykt o undersöka havets ekosystem. Det jag ser framemot är fika! Sen att håva lite tångräkor kan väl kanske bli kul. 
Pluggar körkort, kan inte fatta att det bara är en vecka kvar! Försöker banka in det sista i huvet. Körningen är jag inte så nervös över, så länge jag slipper fickparkera. Provet däremot. Vissa saker fastnar bättre än andra o jag får väl snart bara börja hålla tummarna. 
Har även sytt lite till nova då jag behövde lite timeout igår o idag.  Idag har jag o nova vatt pp hunddagiset, skitläskigt tyckte hon. Men nu får vi snart börja umgås mer flitigt med andra hundar. Nu ska jag snart gå o lägga mig för att orka upp 0515 imorgon. Bästaste kära lillebror ställer upp o passar hundarna imorgon så dom slipper vara själva hela dan. ♥
 

Utställning!!

Kategori: Allmänt

Efter veckors hårdträning var det dags!
Vi hade varit hos uppfödare Erica och fixat Nova i veckan så att jag bara behövde göra lite finputs efter en mall.
Vi kom förvånansvärt iväg i tid. Kors i taket. Trots några fekörningar mitt ute i småländska skogarna så hittade vi tillslut.
Uppfödare Pontus o lille Jason kom som publik o stöd också.
Så var det dags. Nr 74. Cheesus crist. Hur ska detta gå.
I ringen gick hon helt ok, stundvis iaf. Trots att vi hade övat o övat. Men det var inte helt katastrof iallafall.
Upp på bordet. Usch inte kul tycker Nova. Domaren hinner klämma o känna o kolla tänder innan hon försöker kasta sig från bordet. Fy tyckte Nova!
I några sekunder hinner jag tänka fan vad dåligt det gick. 
Tills domaren visar oss till första platsen
"Här ska ni ju stå"
Shit, va?
In med hanen för att tävla om BIR.
Detta varvet gick betydligt bättre men vi kammar tillslut hem BIM & HP.
Men fan vad glada vi blev, vår första tävling ever o vi kammar hem BIM! Tjoho!
Visst det var bara Nova och en annan valptik + valphanen men vi fick mycket bra bedömning med rådet att öva
mer.
 
 
 
 
Imorgon är det första dagen i skolan o ja jag vet inte riktigt hur det känns eller vad jag ens ska förvänta mig. Det här med att hitta nya vänner har jag nog lagt ner. Massa konstiga människor o jag vågar påstå att denna klass är värre än min gymnasie klass och isåfall är det illa!
Vi får väl se. Är mest nervös över matten då jag är ganska dålig på det. 
Nu hoppas jag bara att jag klarar mitt körkort, sen kan jag fokusera mer på skolan. Tjolahopp!