Thea & Jag

Hundar, mat, sambo och student. Detta är delar ur min vardag och allt vad den kan innehålla.

Lugnet före stormen?

Kategori: Allmänt

Nu har det minsann börjat blåsa upp lite grann. Men solen skiner och det är 5´C ute. Dock tror jag att detta är bara början. tror det kommer blåsa upp ordentligt. Har till och med tagit reda på detaljerna om strömmen går på jobbet, man vet ju aldrig.
Nemi och jag passade på att tassa ut innan det blev allt förjävligt.
Vi tog en sväng till hundparken, men med två pms-tikar som precis gått ur löp var inte allt för underhållande. Blev mest tjaffs mellan dom, inget bråk eller så, men pms-tjaffs.
Promenaden gick över förväntan, riktigt bra med ögonkontakt (kan det vara för att mattes ficka var full med godis tros?) Hon fick godis varje gång hon gick vid sidan med bra kontakt och ett tydligt bra när hon gick lite längre ifrån och tog kontakt med matte. Tränade lite inkallning på en stor gräsplätt, det gick sådär. Känns som hon tappat väldigt mycket där då hon lätt tappar fokus. Dags att träna med spårlina så hon inte springer iväg.
Vi hoppade även upp på stenstolpar, Nemi fullständigt älskar detta och gick hela tiden o frågade om lov om hon fick hoppa upp på dom. Detta söta lilla fladderbacon.
Ikväll blir det jubb, och hoppas att jag inte får något pmsanfall. Melodifestivalen är ju i stan så det kan ju bli skitmycket att göra. *Håller tummarna att folk stannar hemma eller äter någon annanstans!*
 
 
FLADDERBACON <3

Lydnadskurs

Kategori: Allmänt

Idag har vi börjat allmänlydnad 1 för vår privata tränare magnus. För magnus har vi även gått valpkurs, valpfortsättning, spårkurs 1-3. Magnus är väldigt speciell. minst sagt. men han är kanonduktig med hundar, verkligen super.
eftersom vi tränat agility under sommaren så hamnade vi med ett nytt gäng i lydnaden. o som vanligt finns det ju alltid ett eller två spån med. inget undantagnna gången. bland annat en tjej
på ca 16 år med en amstaff/schäfer/rottweiler. ingen liten sak alltså. en hyperenergisk hund som lätt drar med denna lilla tjej som en pallervante. ser framför mig vilkeb katastrof det konner bli om denna hund kommer lös mot nemi. då kommer det inte sluta bra. o denna unghund var aå söt när den var valp. nu är den en best. nemi akötte sig bra. vi gjorde mest bara några enkla kontakt- och hundmötesövningar. det blir nog bra det här!

Frustrerad!

Kategori: Allmänt

Varit på Ikea med mamma o inhandlat lite grejer. Köpte ett typ sideboard till köket för att ha micro i o en extra arbetsbänk i mitt 9kvm kök. Skruvade ihop den nu på kvällen o skulle sätta in allt. Såklart går inte microhelvet in i hyllan. O där tog Elins tålamod slut! Fan.
Får lösa problemet imorgon för nu är jag arg. Godnatt alla!

Hungrig?

Kategori: Allmänt

Tja vad säger man, denna killen var minst sagt hungrig. Fick denna beställningen på jobbet idag, 5x160 grams kött. På samma hamburgare. Total vikt 810gram. YUMMIE!

SneakPeek

Kategori: Allmänt

En liten tjuvkik på mitt kök som förhoppningsvis blir helt färdigt imorgon!
Före Turkosa väggar, vita luckor
Efter Vita väggar, svarta luckor och svart kakel.
Har gjort allt själv förutom att kakla, som pappa hjälpte mig med. Luckorna lämnade jag in hos ett lackeringsföretag!
Fasen vad duktig jag är!

-10'C

Kategori: Allmänt

Huu vad kallt! Termobyxor på, overall på Nemi o sen traskade jag o malin o doris ca 5 km o massa bus i hundrastgården. Idag är jag ledig o idag ska köket bli klart! Wie!
Så här trött är Nemi efter allt bus.

underbart väder!

Kategori:

vilket underbart väder! solen skiner och fåglarna kvittrar. Nemi och jag gick runt stumholmen nere vid vattnet o allt var så himla fint! vi satte oss på en bänk i solen o lapade lite sol, o tittade på fåglarna. det var skönt! jag på bänken o nemi i knät, kan det bli bättre? men nu vill vi ha vår, gärna tills på tisdag då vår lydnadskurs börjar

lite lagom trött

Kategori: Allmänt

Det här med att jobba sena kvällar/nätter är egentligen inget för mig. Vart hemma i sängen vid 01 mån o tis o idag slutade jag nio. Startaträckan på morgonen är ungefär en timme innan jag ens lever. Förut hoppade jag upp ur sängen direkt när klockan ringde vid sju, nu masar man sig upp först framåt tio. På ett gammalt jobb började jag 06 varje dag, det var inga problem. Känner mig lagom gammal. Pensionärer sover ju länge säger dom...

såld!

Kategori: Allmänt

La upp en annons på en hylla som stått i köket. Då det är under renovering o fått sig et ansiktslyft så ville jag inte ha den längre. 4h senare var den såld o idag är den borta. SKÖNT! Nu snart är det jobb igen. Ska träffa mamsen som kom igår efter en vecka i egypten. Inte alls avis. Ska försöka lägga upp nåt inlägg imorgon med! Ciao

Äntligen Helg!

Kategori: Allmänt

Snart bär det av mot Växjö o mot Elin nr2, jag kommer alltid vara nr1 ;). Ska bli spännande även om jag åker hem imorgon igen!
men jag måste ju hinna färdigt med mitt kök också.
Så ha en riktigt trevlig helg alla där ute. NJUT & SLAPPNA AV!!!! :)

kallt!

Kategori: Allmänt

Idag var det superkallt! Minus 6 grader. Så på morgonens promenad blev det overall på Nemi. Vi fick några leenden o några skratt. Matte tycker mest hon är söt i overall. Annars har inte mycket hänt idag. Sittrr nu i en kall barackbod på jobbet o drömmer mig bort till helgen då det blir att testa på växjös uteliv med min vän Elin! Längtar!

tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har vi inte gjort mycket för världen. Pms-monstret Nemi är mest slö. Träffade på Saga, en golden i parken så dom lekte en stund i snön. Jag har fogat kaklet i köket. Aldrig mer säger jag bara. Jag trodde att detta var lätt, a piece of cake så att säga. Tji fick jag. Haft möte på jobbet, fick frågan att gå på ett vik på 18 månader. Men jag är ganska less på jobbet o vill därifrån till hösten. Sadla om helt. Frågan är bara till vad. Pratat med min finaste vän Gillian precis, saknar henne som tusan ibland. <3

renovering!

Kategori: Allmänt

Länge sen jag skrev nåt på min blogg.. Har faktisk haft fullt upp. Jobbat alla mellandagar o nyår. Denna veckan har renovering av mitt kök stått på schemat. Det enda jag inte har målat är väl golvet.. Är inte riktigt färdig än men deadlinen är satt tills på söndag. Tänkte lägga upp före och efter bild när det är helt färdigt. Snart dags att jobba igen, hela jobbet är en byggarbetsplats för tillfället=kaaaoooss. Wish me luck!